15 év a tapétázás élvonalában
A tapétázás élvonalában.
Svéd minőségi tapéták és poszterek Előző kép Következő kép
Katalógusaink
Boras logoEco logoMr. Perswall logo

Élvezzük a borsót és az összes kedves dolgot, a júniusi kék orgonától a szeptemberi dáliák tengeréig. Válasszon érett almát, lehullott leveleket ősszel. Emlékezzen a csodálatos nyárra, és költöztesse be otthonába, a ház falaira, amelyet szeretünk a BorastapétávaI a Falsterbo III-al.

A Falsterbo III, szelíd hangok mellett vadonatúj minták ötvözik a tapéta katalógust.

13 minta ragasztónyomtatásban, tapintható érzetet adva, tisztelettel a kézműves történelem számára. Mindezt a svéd nyár és a természet minden pompája ihlette. A tapéták stílusosan illeszkednek egymáshoz, ami gyönyörűvé teszi őket a különböző helyiségekben.

- A Falsterbo III vágyakozik az első kellemes tavaszi virágokkal, a nyári csillogó kunyhók kedvezményeivel és az őszi apró almafákkal. Nem volt nehéz inspirációt találni e gyűjtemény számára. A Skandináv természet szépségében, inspirációt találtam az évszakok változásaiban. Remélem, hogy a körülöttünk lévő gyönyörű dolgok szeretete áthatja a kollekciót, és megszépíti az otthonokat, irodákat hoteleket és szállodákat, ahol a tapéta felkerül a falakra - mondja Jenny Hahne Gadd, a Borastapéta designer tervezője.

A Falsterbo III  38 háttérképből áll, amelyeket a Boråstapeteter saját gyárában készítettek Boras textilvárosában, ahol a hangsúly a fenntarthatóság. A termelés veszélyes anyagok nélkül, a lehető legkevesebb környezeti hatással történik. Minden felhasznált tapétaszín vízbázisú és a faanyag Észak-Európában a fenntartható erdőgazdálkodásból származik. EGÉSZSÉGTUDATOS ÉS KÖRNYEZETTUDATOS TERMÉKEK! A katalógus gyűjtemény tapétáinak gyártása 2020 január közepén indul.

 
http://www.sved-tapeta.hu/blog/#A%20Borastapéta%20elindítja%20a%20Falsterbo%20III-at%20-%20Egy%20szép%20otthon,%20iroda,%20lakás,%20hotel%20szálloda%20megvalósítása%20érdekében%20a%202020-as%20naptári%20évben.

A Borastapétánál büszkék arra, hogy TAPÉTÁKAT készítenek minden házhoz. Még azok számára is, akik mernek egy kicsit többet akarni. A gondolat, hogy mi a tapéta és mit képes közvetíteni. Az apartman TAPÉTA egy modern és elegáns tisztelgés a 70-es és 80-as évek eleven elegáns időszakához.

Otthonunk legyen egyuniverzum. Egy hely, ahol beállíthatja a hangot. Amikor a hangulatnak hidegnek, forrónak vagy pezsgőnek kell lennie. Egy oázis, ahol álmai együtt táncolhatnak és a szemüvegében csengethetnek - Üdvözöljük a lakásban. A kollekció mintáit a luxus Miamiba tett kirándulások, a New York-i elbűvölő táncklubok és a velencei stílusos homlokzatok inspirálják. Tapéta, amely elhozza a gondolatokat a koktélpartihoz és a társalgóhoz, amikor azok a legjobb állapotban vannak.

Az apartmanban kifejező mintákat látunk élénk színkombinációkban, valamint elegáns árnyalatokat. Finom gyöngyházcsillogás, bársonyos, matt fém alapra nyomtatott mintázat és ezüstfekete vonal a katalógus számára a szokásosnál jobb kifejezést ad. Exkluzív részleteket kínál az egyedi otthonról, irodáról, szállodáról, hotelről. Tapasztalja meg a különbséget.

JÓ TAPÉTÁZÁST KÍVÁNUNK! - tapétázzon Skandináv tapétával

http://www.sved-tapeta.hu/blog/#A%20Borastapéta2020%20tavaszán%20elindította%20a%20The%20Apartment%20tapéta%20kollekciót.

 A WallVision csoport egy lépéssel közelebb kerül ahhoz, hogy Európa vezető prémium minőségű tapétagyártó szerveződése legyen, hiszen immár 5 db, korábban önállóan működő márkát foglal magába, ezek a Boras, a Cole & Son, az Engblad & Co, a Mr Perswall és végül a legújabb „szerzemény” a Wall&decó. A WallVision kifejezetten fontosnak tartja az 5 márka egyedi stílusjegyeinek, identitásának megőrzését, így belső működési, tervezési folyamataikban voltaképpen semmilyen változás sem történik majd, akárcsak a legrégebb óta létező tag, a Boras márka esetében, mely 1905-ben, Svédországban alakult meg, azóta a nemzetközi piac jelentős szereplője lett, és már több mint 60 országban árusít tapétát. A WallVision a skandináv térségben már abszolút vezető szerepet tölt be, hiszen ott már 50 % feletti a részesedése, 2018 januárjától a csoport repertoárja pedig tovább bővül az olasz Wall&decóval is, ez valószínűleg nem csak a szerveződés stílusának arculatát bővíti majd, hanem a gazdasági pozícióját is megerősíti. A csatlakozással a Wall&decó maga is nyer, hiszen jelentősen terjesztheti piacát, a WallVision pedig egy olyan cég új tulajdonosa lesz, mely 2005-ös alapítása óta évről évre folyamatosan jelentős növekedést produkált.

Rendkívül izgatott vagyok a Wall&decóval történő bővítés kapcsán, egy igazi gyémántnak tartom őket ebben a stílus-kategóriában. Nagyon várom már, hogy tovább, még egy szinttel feljebb lépjünk, illetve léptessük a márkát a ranglétrán Christian Beninivel és csapatával együttműködve.”- nyilatkozta Olle Svensk a WallVision vezérigazgatója.

Mindig is nagy jövőt álmodtam a Wall&decónak, ezért nem mulaszthattam el egy ilyen lehetőséget a terjeszkedésre, növekedésre.”-jegyezte meg Christian Benini, a Wall&decó alapítója és kreatív menedzsere.

 

http://www.sved-tapeta.hu/blog/#A%20svéd%20tapétagyártó-csoport,%20a%20WallVision%20az%20olasz%20Wall&decó%20márkával%20bővül

A Mr Perswall poszter - és tapétamárka legújabb kollekciója a „Traveller” lehetőséget nyújt arra, hogy távoli uticélok hangulatát idézhessük, érezhessük otthonainkban anélkül, hogy elhagynánk azt. A sokszínű, vidám témáknak és mintáknak köszönhetően a katalógus poszterei vibráló, színekben gazdag hangulatot varázsolnak a hálószobákba, nappalikba. Fejezze ki utazás iránti szenvedélyét egyedi belső dizájnokkal a „Traveller” kollekcióból - Bon Voyage!

Megvásárolható üzleteinkben és webáruházunkban!

 

 

Traveller poster-wallpaper catalogue

With wallpaper from the collection Traveller by Mr Perswall, you can enjoy far away destinations and create unique rooms without leaving your home. Over its diverse, joyful themes and patterns, this collection adds vibrancy and colour to any room. Express your passion for travel and individually designed interiors with Traveller – Bon Voyage!  

 

 

http://www.sved-tapeta.hu/blog/#Traveller%20posztertapéta%20katalógus 

Az Engblad & Co új katalógusában, a „White & Light”-ban a fényé a főszerep.

A fényes, megvilágított terek szerelmeseinek kedvez az Engblad & Co tapétamárka a „White & Light” katalógussal, melynek minden tapétája igazi csemege az összes érzékszerv számára. A kollekcióban szinte minden közkedvelt minta megtalálható: grafikus, modern formák, klasszikus csíkok és virágos motívumok- a közös bennük az, hogy a fehér szín nagyon fontos szerepet játszik az összes tapétán. A kollekció bizonyítja, hogy a fehéres színárnyalatok is lehetnek sokfélék, és egyáltalán nem unalmasak.

 Sokaknak a „fény” mint szó egyet jelent a pozitivitással, hiszen energiát és erőt idéz fel bennünk, de a harmónia és nyugalom szimbóluma is lehet. Ennek is köszönhető, hogy a fényességben úszó terekben általában jól érezzük magunkat- ez a melengető érzés járja át „White & Light” tapétakollekciót is.

„A tapéták mind erős stílusúak, egyediek, de mégsem annyira hivalkodóak, hogy teljesen elvonják a figyelmet a szobák, helyiséget további berendezéseiről, dekorációiról, ezzel biztosítva a lehetőséget a sokféle felhasználásra, akár egy nyugodtabb, halványabb színvilágú hálószobáról, akár egy vadabb, többféle színben pompázó nappaliról is legyen szó, a katalógus tapétái képesek megteremteni az egyensúlyt.”- nyilatkozta Ingela Wingborg, az Engblad & Co dizájnstúdiójának feje.

A május elején megjelent White & Light tapétakatalógus karakteres, mégis nyugalmas hangulatot áraszt.

 A katalógus tapétái kedvezményes áron kaphatóak webáruházunkban

Embrace the light with White & Light wallpaper collection from Engblad & Co

Engblad & Co launches White & Light. For lovers of light, this collection is a feast for the senses. From smooth surfaces, graphic forms and classic stripes to ornaments and foliage, the colour white has never been more versatile or expressive.

Think about the word “light” for a few seconds. How does it make you feel? For many, it’s a word they associate with positivity. It conveys power and energy. It causes us to reflect on calmness and harmony. It is full of optimism. All these characteristics make us feel good inside – and this inner joy expresses itself exquisitely in our White & Light collection.

- With White & Light you’ll discover wallpaper with strong, individual character – but not so overpowering that it doesn’t leave visual space for the free thinker. Whether this is the aesthetic dreams of a modernist or the wild imagination of a colour fetishist, White & Light creates the most fantastic base for any interior design style, says Ingela Wingborg, Head of Design at Engblad & Co.

Calm and peaceful but still strong in character – isn’t it time you embraced the light?
White & Light launches in the beginning of may.

        

http://www.sved-tapeta.hu/blog/#Az%20Engblad%20&%20Co%20új%20katalógusában,%20a%20„White%20&%20Light”-ban%20a%20fényé%20a%20főszerep.
Az Engblad & Co megnyerte a svéd ELLE Decoration Design díjátadóján az „Év Tapétája 2018.” díjat Ilse Crawford „Atmospheres” kollekciójával

Svédország legnagyobb és egyik legelismertebb lakberendezési díjátadóján és gáláján, az ELLE Decoration Design Awards-on Skandinávia összes neves lakberendezési dizájner stúdiója képviselteti magát, így természetesen az Engblad & Co is, mely sikeresen elnyerte az „Év Tapétája 2018.” címet.

A díjat az Ilse Crawforddal közösen megalkotott „Atmospheres” tapétakollekció nyerte el. Az „Atmospheres” egy olyan minimalista dekortapéta-katalógus, mely öltözteti a falakat, karaktert adva a helyiségnek.

„Az együttműködés Ilsével már az első pillanattól fogva teljesen természetesnek hatott, ezért is nagyon boldogok és büszkék vagyunk erre az elismerésre.”- nyilatkozta Madeleine Sidemo, az Engblad & Co egyik vezető tervezője.

https://www.tapetabolt.com/termek/eco-atmospheres-tapeta-6205/

A kollekció alapvetően 5 különböző minta variációit tartalmazza, ezek a „Line”, „Brush”, „Canvas”, „Knit”, és „Weft”, melyek mind kézzel rajzolt és tervezett mintázatok, pont ennek köszönhető a különleges hatásuk, mely miatt a kollekció az „Atmospheres” nevet is kapta. A motívumok mind mozgó hatást keltenek, már-már 3D-sek a tapéták, melyek texturálják a falakat. Ahelyett, hogy a tapéták túlságosan is hivalkodóak lennének, a tapéták inkább kellemes, otthonos hátteret varázsolnak bármilyen hálószobába, nappaliba. A kollekció 30 tapétából áll, 2017 szeptemberében jelent meg.

Az Atmospheres tapéták teljes választékát tekintse meg itt!

Webáruházunkban is kapható

Engblad & Co – Winner of ELLE Decoration Swedish Design Awards 2018 with “Wallpaper of the year 2018” for Ilse Creawford collection Atmospheres

https://www.tapetabolt.com/termek/eco-atmospheres-tapeta-6223/

Sweden’s largest design award, ELLE Decoration Design Awards, was launched yesterday and many winners were corroded in the presence of the industry and prominent guests. The award “Wallpaper of the year 2018” was awarded to Engblad & Co collection Atmospheres which is a design collaboration with Ilse Crawford.

"A wallpaper collection with a minimalist design language that still does not go with the wall, but takes place and gives character to the room" - The design collaboration with Ilse Crawford felt very natural to us from the very first moment and therefore it feels so great to get this fantastic award. We are incredibly happy and proud, says Madeleine Sidemo, Senior Designer at Engblad & Co. The collection consists of five patterns – Line, Brush, Canvas, Knit, and Weft – all are hand drawn.It is in their imperfections that atmosphere is found.

The patterns create the impression of movement, texture and subtle depth to the walls, and are designed to engage the senses and bring atmosphere to a room. Rather than being overtly decorative, the wallpapers create a subtle painterly backdrop for the interior. The collection consists of 30 wallpapers and was launched in September 2017.

   

https://www.tapetabolt.com/termek/eco-atmospheres-tapeta-6204/

http://www.sved-tapeta.hu/blog/#Az%20Év%20Tapétája%202018

Az elismert Boras vállalat bejelentette új tapétakollekciójának, a „Sense of Silence”-nek a részleteit. A katalógus 9 új mintát tartalmaz majd, mindegyikkel az egyszerűbb, könnyed stílust élteti. Az összes vlies tapéta nyugalmat sugall, mintáik kézzel készültek, és nyugalmat, álomszerűséget közvetítenek.

 

A „Sense of Silence” tapétamintái igazán változatosak, találhatóak a kollekcióban foltos, köves-kavicsos minták, kézzel festett sima, csillámló felületű vászonhatású, vízfestékkel kikísérletezett virágos, de még geometriai mintás darabok is. Mindegyik tapéta a vizuális harmónia jegyében készült el, ezáltal melegséget árasztanak.

„Ez a kollekció elsősorban azokat célozza meg, akik autentikus stílust szeretnének kialakítani otthonukban, olyanoknak, akik elsősorban a mának élnek, és nagyra becsülik az élet apró örömeit. A tervezéskor az motivált minket, hogy kortárs, mégis elbűvölő hangulatú mintákat hozzunk létre, melyek tökéletes hátteréül szolgálnak olyan szobáknak, helyiségeknek, melyek tulajdonosai szeretnék felhívni a figyelmet berendezéseik, belső dekorjuk apró részleteire is.”- nyilatkozta Ulrica Hurtig, a Boras dizájnere.

A tapétakatalógus egyben idézi a hűvösebb, téli északi tájat, és kellemes, otthonos érzést is kelt, ezáltal nyújt lehetőséget házunk már-már festővásznakéval vetekedő, mesés színvilágának kialakítására. Nem csak hálószobák, hanem konyhák és nappalik hátterének is megfelelnek ezek a tapéták.

„A katalógus az érzelmeinkre, benyomásainkra játszik, hagyja, hogy szabadjára engedhessük fantáziánkat, akár romantikus, akár modern hangulatra vágyik a vásárló, ez a dekortapéta kollekció biztosítani tudja azt a maga elbűvölő mintáival.”- tette hozzá Hurtig.

 

A „Sense of Silence” 2017 októberében jelenik meg.

 A katalógus tapétái webáruházunkban

New collection from Boråstapeter celebrates the beauty of simplicity

Acclaimed Swedish wallpaper designer Boråstapeter has announced details of their latest collection ‘Sense of Silence’. Featuring nine new patterns, the collection celebrates simplicity through its relaxed, handmade character and soft, dreamlike personality.

Sense of Silence’ patterns range from mottled, stone surfaces to stained, shimmering linen, dense foliage, watercolour oral motifs and soft geometrics. Every article is characterised by a feeling of visual calm harmonised with tactile warmth. Designer Ulrica Hurtig explains –

“Sense of Silence has been created for those seeking a more authentic lifestyle. People who live for today and appreciate what they have. We’ve been inspired by a desire to reflect a contemporary yet enchanting mood the collection is a perfect backdrop for an interior style that celebrates carefully chosen, tactile materials.”

While the collection can convey a wintry Nordic vibe, at the same time, it offers a welcoming, tactile feel and can be used as a striking visual canvas for exciting interior design ideas in a living area, bedroom or kitchen.

“As the name suggests, Sense of Silence plays on our emotions. As it does this, the breadth and depth of expressions in the collection allow the imagination to soar. Do you see sober romanticism or contemporary escapism? The answer to that is very personal – but however you experience it, we think Sense of Silence gives any room enchantment that lingers long in the heart.”

 

 

Sense of Silence will be available to order from the beginning of October 2017.

           

http://www.sved-tapeta.hu/blog/#A%20Boras%20tapétamárka%20az%20egyszerűség%20szépségét%20ünnepli%20-%20Sense%20of%20Silence

Egy tapéta, rengeteg mesélni való történet - ez jellemzi a Boras márka új gyermek-tapétakollekcióját, a „Scandinavian Designers Mini”-t

A „Scandinavian Designers Mini” katalógus kiemeli Skandinávia kulturális örökségét, mindemellett a gyerekek játékosságát, képzelőerejét helyezi a középpontba. A kollekció elsősorban a legelismertebb skandináv gyermek-formatervezők munkáit gyűjti össze. A 2017. szeptember közepén megjelenő „Scandinavian Designers Mini” egy vidám, játékos kollekció, mely voltaképpen a korábbi, „Scandinavian Designers” sorozat különleges, gyerekeknek szóló folytatása.

„Ezalkalommal a gyerekek kerülnek a középpontba, most őket, a család legifjabb tagjait szeretnénk megajándékozni valami nekik tetszővel, élénk fantáziájuknak megfelelő dizájnokkal.”- nyilatkozta Sissa Sundling, a Boras vezető tervezője.

A katalógus olyan mintákat vonultat fel, melyeket igazi, skandináv ikonok hoztak létre, pl. Elsa Beskow, Stig Lindberg and BRIO, illetve a Boras saját alkalmazású gyermek-tervezője, Amanda Nordblad. A kollekció hangulatát barátságos nosztalgia hatja át, melyet a tündérmesékből is megszokott figurák kortárs, divatos színekkel való találkozása alakít ki. A tapéták tervezésekor fontosnak tartottuk azt, hogy a színek és formák mind a gyerekek képzelőerejét segítsék, élénkítsék. A tapéták telis tele vannak mesefigurákkal, mackókkal, mókusokkal, tündérekkel és még sok más gyermekeknek kedves motívummal. A katalógus kiváló alternatíva nem csak a gyerekek hálószobáinak, hanem tanulószobáiknak vagy akár kézműves sarkok háttereinek megalkotásához is. Fontos megemlíteni azt is, hogy minden egyes, a katalógusból eladott tekercs után a Boras 1,5 eurót adományoz az UNICEF-nek

„Tekintettel arra, hogy gyermekkatalógusról beszélünk, külön még fontosnak érezzük a világ gyermekeinek megsegítését- úgy gondoljuk, nem csak a tervezők, hanem a leendő ifjú felhasználók is hasonlóan vélekednek erről.”- mondta Sundling.

 

A tapétakatalógus 2017 szeptemberében jelent meg.

 

One wallpaper – one thousand tales: Boråstapeter’s new children’s collection, Scandinavian Designers Mini

 

Scandinavian Designers Mini is a wallpaper collection that highlights Scandinavia’s cultural heritage, while putting children, play and the imagination centre stage. The collection is also a way of celebrating some of Sweden’s most prominent children’s artists and playtime inspirations.

In mid-September, Boråstapeter will launch its Scandinavian Designers Mini, a playful children’s collection that is the natural follow-up to the two previous Scandinavian Designers Collections.

“This time we are putting children centre stage. With Scandinavian Designers Mini, we want to give the youngest members of the family something nice – wallpapers they really want,” says Sissa Sundling, Head of Design at Boråstapeter’s Design Studio.

Scandinavian Designers Mini features fantastic patterns created by childhood icons Elsa Beskow, Stig Lindberg and BRIO, as well as Boråstapeter’s own designer Amanda Nordblad. Playful nostalgia and beloved fairy-tale figures meet contemporary looks and narrative patterns that encourage creativity and imagination.

“Our customers are very conscious of – and care a lot about – their interiors, and we are seeing a clear demand for design even in children’s rooms.”

So let Scandinavia’s cultural heritage and playfulness onto your walls! Here you will find wallpapers and borders featuring patterns like Putte i Blåbärsskogen (“Peter in Blueberry Land”) and the Harebell by Elsa Beskow, Stig Lindberg’s Krakel Spektakel and Berså in new colours, BRIO’s classic icons and Boråstapeter’s Design Studio’s newly designed squirrels and swimming polar bears.

Lots of motifs full of fun, joyful discovery and true fairy-tale friends – perfect for bedrooms, playrooms, craft spaces or reading areas.

To further support children in the world, for each roll of wallpaper sold, Boråstapeter will donate SEK 15 (= appr. €1,5) to UNICEF. “As this is a children’s collection, this feels particularly important and positive – something we believe the collection’s artists and playtime inspirations would also have wanted,” says Sundling.

The collection launches in mid-September.

 

      

http://www.sved-tapeta.hu/blog/#Svéd%20gyermektapéták%20skandináv%20designerektől

 A „Pigment” kollekció a színek kavalkádja, csak egyszínű darabokat tartalmaz.

Az inspirációt a csodálatos természet színei biztosították, a tapéták matt tapintásúak, ezzel még beszédesebbé téve a színeket. A kollekció célja a különleges, északi területekre jellemző változékony fényviszonyainak köszönhető különleges hangulat felidézése, otthonokba vitele volt.

A kollekció 40 db színes tapétája mind garantálja azt, hogy választásuk esetén sokkal barátságosabb hangulatot teremtenek a hálószobákban, nappalikban, mint amit egyszerű festéssel érnénk el. A változatos színskálában megtalálhatóak a mustár sárga, a szürkés-fehér, a világoszöld, de még a rózsaszín árnyalatai is.

Az állandó színek mellett található még 5 db limitált elérésű szín is, melyek kifejezetten az idei trendszíneket reprezentálják. A „Pigment” tapétái mindenkit arra inspirálnak, hogy bánjon bátran a színekkel.

Pigment wallpaper catalogue

With Pigment, we've indulged in colour - so much that we've let the entire collection be single coloured. The inspiration comes from our beautiful nature, and the wallpapers have a matte finish that will catch the nordic light perfectly. Repapering your room gives a cosier feel than if you paint, and consequently, we've collected not less than 40 single coloured wallpapers in beautiful colours such as creamy white, cool grey, but also warmer colours like mustard yellow, forest green and lovely pink. In addition, there are 5 limited edition colours to represent the trend colours of the season. Get inspired to create an upgraded and stylistically pure home, with wallpapers from Pigment!

 

 

 

 

 

A Pigment tapéta katalógus megtalálható üzleteinkben is!

 

Tapétacentrum

Tapétacentrum

Budapest, 1081 
Szilágyi u. 1/a

Tel: +36 1 303 9052
Fax: +36 1 785 0320 
Email: tapeta@tapetacentrum.hu
Web: tapetacentrum.hu
Nyitvatartás:
hétfő-péntek: 9-18
szombat: 9-13

Tapétacenter

Tapétacentrum

Budapest, 1047 
Perényi Zsigmond u. 47.

Tel: +36 1 370 7010 
Fax: +36 1 231 0273 
Email: tapeta@tapetacenter.hu
Web: tapetacenter.hu
Nyitvatartás:
hétfő-péntek: 9-18
szombat: 9-13

Tapétaüzlet

Tapétacentrum

Budapest, 1089 
Delej u. 43.

Tel: +36 1 788 5095
Fax: +36 1 323 0013
Email: info@tapetacenter.hu
Web: tapetauzlet.org
Nyitvatartás:
hétfő-péntek: 9-18
szombat: 9-13

 
http://www.sved-tapeta.hu/blog/#Pigment%20tapétakatalógus

A Boras tapétamárka megjelenteti új tapétakatalógusát, az „In Bloom” kollekciót.

Már komolyabb gondolkodás nélkül is sejthetjük, hogy a természet formái nagy szerepet kaptak a tapéták mintáinak ktervezésekor. Emberként folyamatos szükségességét érezzük annak, hogy valamilyen módon közelebb kerülhessünk a természethez, ez sok esetben a virágok, növények szeretetében is megnyilvánul, hiszen ezek a megújulást és a reményt szimbolizálják, illetve bizonyítják számunkra, hogy a hosszú, hideg tél után a természet mindig képes a megújulásra.

A virágok minden esemény ünneplésében jelen vannak, legyen az esküvő, ballagás, születésnap vagy akár évforduló. Emiatt sem meglepő, hogy a virágminták mindig is a legnépszerűbbek közé tartoztak, az „In Bloom” kollekció pedig ezen minták sokféleségét, szépségét hivatott bemutatni: megtalálhatóak benne a klasszikus rózsás, a trendi bazsarózsás és a vadvirágos minták is. A katalógus tervezője, Jenny Hahne Gadd szerint a nagyobb, pompás formáktól kezdve, egészen a legfinomabb, legapróbb mintázatokig minden megtalálható a kollekcióban, mely gazdag, színes de elsősorban természetes szépséget visz az otthonokba.

A katalógus 2018 márciusában debütált, és 13 tapétaminta színvariációit tartalmazza majd.

Az In Bloom katalógus tapétái webáruházunkban is kaphatóak 

 

In Bloom - Celebrating our love for flowers Boråstapeter launches In Bloom.

Without us even thinking about it, nature has a profound effect on all our lives. All year round we’re reminded of our fundamental need to be connected to the natural world – a need that is perhaps most beautifully expressed through our love for flowers. Symbolically, flowers have always represented renewal and hope. They are physical proof that after a long cold winter, beauty can bloom again.

This is probably why they’re used to celebrate special events in our life. Weddings, graduations, birthdays, anniversaries – all of these days feature flowers in some way. It’s no surprise then that our floral patterns have always been amongst our most popular – and with In Bloom, we celebrate flowers in all their beauty and diversity. In the collection, you’ll find everything from classic roses and trendy peony motifs to wild flower bouquets. - From gorgeous and grand to delicate and romantic, these wallpapers bring rich, colourful, natural beauty into your home all year round, says Jenny Hahne Gadd, Designer at Boråstapeter.

  In Bloom will be launched in the spring of 2018 and consists of 13 patterns in different colors.

http://www.sved-tapeta.hu/blog/#In%20Bloom%20tapétakatalógus%20–%20Ünnepeljük%20virágok%20iránti%20szeretetünket

  

  A Boras tapétamárka megjelenteti az „Anno” kollekciót, egy szelet „stílustörténelmet”

Az „Anno” egy olyan kollekció mely összefogja a tapéta-kultúra történelmét egészen az 1500-as évektől kezdve az 1930-as évekig bezárólag. A Boras márka mindig is törekedett arra, hogy ezt a hosszú múlttal rendelkező örökséget megőrizhesse az új generációk számára.

A katalógusban található tapéták olyan darabok „újrakiadásai” melyek akár a mai napig is kastélyok, kúriák, uradalmi épületek, villák és városházak falait díszítik Svédország-szerte. Néhány minta privát gyűjteményekből került kölcsönzésre, van olyan is melyet építészeti örökség kutatók tettek szert, sok pedig a Boras jelentős, az 1800-as évekig visszanyúló archívumából került elő.

„Svédország fantasztikus tapéta tradícióval rendelkezik, mely megérdemli azt, hogy fennmaradjon az utókor számára. Az Anno biztosan tartogat valamit mindenkinek, akár egy történelmi tapétát keres az illető a hétvégi házába, vagy csak simán szerethetően régies stílusú, hátterű otthonra vágyik. A katalógus összes darabja saját történettel rendelkezik, melyeket a modern újraértelmezés is megőriz, életre kelt, úgy, hogy mai, modern életünkbe is tökéletesen belepasszolhassanak a tapéták.”- nyilatkozta Sissa Sundling, a Boras tapétagyár vezető dizájnere.

A „Rosenvinge” fantázianévű tapéta a skandináv térség legrégebbi tapétamintája, mely az 1500-as évekből származik, az eredeti példány pedig ma is fellelhető a Rosenvingeska-házban, Lilla torgban, Malmö városában. Az említett minta 3 különböző színben is megjelenik, hogy biztosan illeszkedjen bármely modernkori vásárló hálószobáiba is.

„Fontos szerepet tulajdonítottam annak, hogy megőrizzük az eredeti formák karakterességét, ezért enyvezett festéket használtunk a minták alkotásakor a megfelelő hatás elérése végett. A legtöbb tapéta az eredeti színeiben pompázik, de igyekeztünk újabb, kortárs stílusú színváltozatok kialakítására is.”- mondta Sissa.

A kollekció 2018. február közepén jelent meg, alapvetően 18 minta különféle változatait tartalmazva

Anno tapéta katalógus

 

Boråstapeter launches Anno - A captivating history of style 

A Wallpaper collection that brings together a cultural history of wallpapers from the 1500s to the 1930s. Boråstapeter are keen to preserve this cultural heritage. Anno, is therefore defined by our history of style for new generations. Some of the wallpapers have covered, or still cover, the walls of castles, manor houses, town halls and cottages all over Sweden. A few are on loan from private collections.

Several have been located by architectural heritage curators and others have been sourced from our archive, which holds material dating back into the 1800s. - Sweden has a fantastic wallpaper tradition, which deserves to be kept alive. The Anno collection has something for you, whether it’s a historic wallpaper for your period home, or simply something that sets a lovely tone. These patterns all have a story to tell, and our mindful re-interpretations give these stories a new lease of life for our modern world, says Sissa Sundling, head of design at Boråstapeter.

The pattern Rosenvinge is the oldest wallpaper in the Nordic countries, dating back to the 1500s, and the original wallpaper is still in the ancient Rosenvingeska House at ”Lilla torg” in the city of Malmö. Now Rosenvinge comes in three new colors to suit our homes today. Sissa says: - I have attached great importance to retaining the character of the originals and therefore we did use adhesive print to get the true feel. Most wallpapers have retained their original colors, but I have complemented with contemporary colors that also work for modern homes.

Anno launches in the middle of february and concists of 18 patterns in different colors.

http://www.sved-tapeta.hu/blog/#Anno%20-%20skandináv%20tapéta%20katalógus

Az az idő, amelyet régi idők stílusának, formavilágának szemlélésével töltünk, teljesen új, meglepő ötleteket eredményezhet. Pontosan így született meg a Reflections tapétakatalógus is. „A Reflections teljesen új, modern köntösbe bújtatva mutatja be az 1950-es, 60-as, 70-es évek legnépszerűbb mintáit.” – nyilatkozta Madeleine Sidemo, a kollekció vezető tervezője.

A körforgás, mely során a régebben népszerű stílusok kissé modernizálva újra és újra divatba jönnek, a tapéták világában is megfigyelhető, pont ezért jelentette meg 2016 őszén az Engblad & Co azt a katalógust, amely olyan tapéták gyűjteménye, amik szüleink, vagy akár nagyszüleink falaira emlékeztetnek.

„A meleg árnyalatok, vidám minták otthonos hangulatot teremtenek az amúgy kissé hűvösebb skandináv otthonokban, és remek hátteréül szolgálnak szinte minden lakberendezési stílusnak. Én úgy gondolom, ha hazaérünk, és belépünk otthonunkba, azt kell éreznünk, hogy igen, ez az én otthonom, hiszen tükrözi a stílusom és a hangulata is kellemes, otthonos – ezek a tapéták pont ennek az érzésnek az elérésében hivatottak segíteni.” – mondta Madeleine. A Reflections katalógus 2016 szeptemberében jelent meg, és 11 minta különféle változatait, összesen 34 tapétát tartalmaz.

Megtekintheti a teljes katalógust itt Reflections tapétakatalógus a tapétákat pedig megvásárolhatja Webáruházunkban

Respectful nostalgia meets contemporary design – Engblad & Co Wallpaper launches its Reflections wallpaper collection

Taking time to enjoy times gone by can provide inspiration and generate exciting, new ideas. This was how the Reflections wallpaper collection was born “Reflections features a new, modern take on motifs that hark back to the 1950s, 60s and 70s,” explains Madeleine Sidemo, designer in charge of the collection. The cycle of trends coming around again and being modern once more is more the rule than the exception. For autumn 2016, Engblad & Co

Wallpaper is seeing great demand for patterns, shapes and colours characteristic of what we, our parents or even our parents’ parents had on our walls in the 1950s, 60s and 70s. “The warm, cheerful shapes and colours bring an inclusive, homely feel to our otherwise fairly austere Scandinavian homes. The wallpapers provide an expressive backdrop to the modern, stylish home,” says Madeleine Sidemo, who is the designer in charge of the Reflections collection. “I believe that when you come home you should open the door and feel this is where I live, I like my home, and the wallpaper is a part of the home.” Reflections consists of 11 patterns in several different colour schemes. A total of 34 items to be launched at the end of September.

Nature katalógus
Nature katalógus
Nature katalógus
Nature katalógus
http://www.sved-tapeta.hu/blog/#A%20nosztalgia%20és%20a%20kortárs%20művészet%20találkozásának%20lehetünk%20szemtanúi%20az%20Engblad%20&%20Co%20Reflections%20katalógusában.

Ködbe borult hegycsúcsok, zöldellő tavaszi levélkék, és fa anyagára emlékeztető felületek jellemzik ezt a tapétakatalógust, mely alkalmas a teljes ház/lakás dekorálására. „Az életünk az utóbbi időkben szörnyen felgyorsult, emiatt kifejezetten jó érzés lehet egy olyan otthonba hazatérni amelyet átjár a nyugalom, a meghittség és ahol tökéletesen fel tudunk töltődni a következő napra, pont úgy mint a természetben. A természet elemei nagyon meghatározóak mindenben amit tervezek, és gyakran szerzem inspirációim az erdőben, vagy a mezőn tett sétáimból. A katalógus készítése során még közelebb kerültem a természethez miközben a motívumok apró részletein dolgoztam.” – nyilatkozta Noomi Spange, az Engblad & Co tervezője.

A Nature halvány, természetes színeket és skandináv motívumokat alkalmazó, játékos kollekció, mely gyönyörű kézműves munka eredménye. Büszkén mondható, hogy a katalógus tökéletesen jeleníti meg a természet csodáit, úgy, hogy közben új és érdekes, modern ötletekkel vegyíti azokat. A mintázatok mindegyike jól beleillik a romantikusabb, vidékies stílusú, és a modern, városi otthonokba is egyaránt. A katalógus 2017. januárjában jelent meg, és 14 minta különböző változatait tartalmazza, mely összesen 36 tapétát jelent.

Megtekintheti a teljes katalógust itt Nature tapétakatalógus a tapétákat pedig megvásárolhatja Webáruházunkban

Scandinavian nature on a roll – Engblad & Co Wallpaper launches its Nature collection

Mist-clad mountains that soar in the living room, light green leaves that spring up behind the bed, and soft geometric wood surfaces that line the walls with a natural stillness. “We live high-paced lives, which makes it nice to come home to an environment where we can enjoy some peace and quiet and recharge our batteries in the same way that we would out in nature,” says Noomi Spange, Designer at Engblad & Co Wallpaper.

Nature is a feathery light, naturally playful Scandinavian collection produced through painstaking craftsmanship. “Nature is always very present in my design process, and I often take strength and inspiration from forests and the countryside. When working on this collection, I got even closer to nature, working with small details that have come to play a large role in the patterns,” says Spange. Nature’s small wonders have a clear place in the collection. Expansive misty mountains, slender elm leaves, light feathers and marbled walls: Eco Nature brings Scandinavian nature combined with new, exciting and urban elements to the forefront. “The designs will fit in well in tranquil, rural homes, but will also work as a contrast in modern urban apartments,” concludes Spange. Eco Nature consists of 14 patterns in several different colour schemes; a total of 36 items to be launched at the start of January 2017.

Nature katalógus
Nature katalógus
Nature katalógus
http://www.sved-tapeta.hu/blog/#Az%20Engblad%20&%20Co%20új%20Nature%20katalógusában%20a%20skandináv%20természeté%20a%20főszerep

Az Eco tapétamárkát már 1986 óta ezen a néven ismeri a világ, most azonban újra felveszi korábbi, eredeti nevét, az Engblad & Co elnevezést. A cég története több mint 170 évre nyúlik vissza, a „gyökerek” 7 különböző tapétagyárat kötnek össze, emellett a cég fontos szerepet játszik a tapétázás történelmében hatalmas archívumaival. A vállalat munkásságát az évek során különböző rangos díjjakkal is jutalmazták, nem csak

Skandinávia hanem az egész világ területéről. Ez az örökség a márka minden új kollekciójának tervezésekor fontos, sokszor visszaköszönnek régi minták az új darabokon, természetesen a modern irányzatokat szem előtt tartva. A név változtatás egy másik célja, hogy a vállalat tisztábban közvetítse a vásárlók felé, hogy mire lehet tőle számítani: modern, stílusos termékekre, melyek kellemes hatást alakítanak ki az otthonokban és olykor a múltat idézik. „Az új Engblad & Co elnevezéssel szeretnénk tisztázni, hogy mik is pontosan a vállalatunk fő céljai, milyen alapokon nyugszik a cég, illetve, hogy mi a meghatározó akkor, amikor új kollekcióinkat tervezzük.” – nyilatkozta a témáról Olle Svensk, a WallWision csoport vezérigazgatója.

Megtekintheti a gyártó teljes kínálatát itt Eco kínálat a tapétákat pedig megvásárolhatja a gyártó teljes kínálatát Webáruházunkban

One of the most influential wallpaper brands of Scandinavia is changing name to pay tribute to its heritage and design statement

The brand has been known as Eco Wallpaper since 1986 but is now reclaiming its original name; Engblad & Co. It has a solid brand history spanning over 170 years. The roots stretch between seven different wallpaper factories and it holds most of Sweden’s collective wallpaper history with prestigious design awards from across the world. The heritage is both a driving force and sounding board when creating wallpaper collections that reflect modern interior design of today. The plan is for the name change to further facilitate consumer’s expectations of the brand by offering a clear idea of what wallpapers from Engblad & Co offer – a modern and stylish design with a welcoming and relaxed feeling. - Engblad & Co is our way of being even more clear on what we stand for, what our brand rests on and what our collections are characterized by, says Olle Svensk, CEO at WallVision.

Eco tapéták
http://www.sved-tapeta.hu/blog/#Skandinávia%20egyik%20legbefolyásosabb%20tapétagyártó%20cége%20nevet%20változtatott,%20hogy%20így%20tisztelegjen%20öröksége%20és%20hagyományai%20előtt

Az Engblad & Co (régi nevén ECO) tapétamárka az Arkiv Engblad kollekcióban több mint 170 éves öröksége előtt tiszteleg azzal, hogy hatalmas, utánozhatatlan archívumából gyűjtött össze 14 stílusos, népszerű, már – már történelmi jelentőségű mintázatot. Az Arkiv Engblad Svédország egyik legrégebbi tapétagyártójának „válogatáskatalógusa”, melynek már elnevezése is visszatér a cég gyökereihez, hiszen a régi, újra felvett Engblad & Co cégnévből származik.

A tapétákat Ingela Wingborg, a márka vezető tervezőjének felügyelete alatt, a lehető legkörültekintőbb módon válogatták össze, majd aktualizálták őket, annak érdekében, hogy ugyanolyan jól belepasszoljanak mindennapi életünkbe, mint akkor, amikor először megjelentek. Az aktualizálás folyamata alatt nagyon figyeltek arra, hogy a tapéták korabeli hangulata, stílusa egy kicsit se sérüljön, így biztosítva, hogy a vásárlók felidézhessék a régi idők nyugalmát.

Az Arkiv Engblad katalógus minden darabja melegséget áraszt, otthonossá, kellemessé varázsolnak bármilyen szobát, emellett felelevenítik a múltat, nosztalgikus hangulatot keltenek. A kollekció összesen 47 darabot tartalmaz, melyek alapvetően 14 egyedi minta különböző változatai. A katalógus 2017 februárjában jelent meg. *

Megtekintheti a teljes katalógust itt Arkiv Engblad tapétakatalógus a tapétákat pedig megvásárolhatja Webáruházunkban

Arkiv Engblad – a piece of modern wallpaper history * As a tribute to its remarkable wallpaper heritage of modern and stylish patterns which has been a trademark for over 170 years, Engblad & Co is introducing a collection of historic prints from its one-of-a-kind archive.

Arkiv Engblad is a collection of prints from one of Sweden’s oldest wallpaper brands. This is the launch collection following the reclaim of its old name; Engblad & Co. The collection features 14 historical patterns from the most contemporary periods of all times. - The wallpapers are carefully selected and updated to feel just as natural now as back then, explains Ingela Wingborg, responsible designer at Engblad & Co. They re ect the stylish interiors of today without compromising on the relaxed and welcoming feeling you want to be greeted by when you walk into a room.

Arkiv Engblad is not only a piece of modern wallpaper history, it pays tribute to the inherent qualities of wallpapers bringing out the depth, lustre and warmth in a room. The collection features 47 prints, including 14 patterns and is available in stores from February 2017.

Arkiv Engblad tapétakatalógus
Arkiv Engblad tapétakatalógus
Arkiv Engblad tapétakatalógus
Arkiv Engblad tapétakatalógus
http://www.sved-tapeta.hu/blog/#Arkiv%20Engblad%20tapétakatalógus%20–%20egy%20szeletnyi%20tapétatörténelem

A Soft Feelings kollekció összes darabján látszik a kifinomult, precíz kézművesség. A finom ecsetvonások, a szép vonalvezetés és a különféle árnyalatok játéka miatt a tapéták mind kellemes, meleg hangulatot árasztanak. „A katalógus összes mintázata kézzel festett vagy rajzolt, azért hogy érzéki nyugalmat sugározzanak a falra felhelyezve. A kollekció gondolatának megszületésekor, azért szerettünk volna együttműködni Emma-val, mert kifejezetten jó érzéke van a halványabb színekhez és a hozzájuk passzoló formákhoz.”- nyilatkozta a 2016 novemberében megjelent katalógusról Sissa Sundling, a Boras vezető tervezője. A dizájnok elkészítése végül az eredeti elképzelések szerint a szabadúszó tervező, Emma von Brömssen közreműködésével történt meg.

„Egyre inkább megfigyelhető, hogy a vásárlók úgy szeretnék berendezni otthonukat, hogy azt átjárja a kellemes, melegséget árasztó, otthonos érzés. A Soft Feelings pont ezt az igényt hivatott kielégíteni finom motívumaival, halványabb színeivel.” –fűzte hozzá Emma von Brömssen. A legújabb trend szerint a vevők tartózkodnak a mesterséges anyagoktól, ezek helyett inkább természetes megfelelőiket választják, így a berendezés során népszerű a fa, a len és egyéb textíliák, vagy akár a márvány. Ezek mellé pedig a legtöbben természetességet sugalló falakat is szeretnének.

„Ezt a kollekciót kifejezetten azok számára ajánljuk, akik naturális stílus szerint szeretnék berendezni otthonukat, és kedvelik a finom kézművességet, és a kortárs művészetet. A katalógus bármely darabja képes nyugalmat vinni akár az ultra - modern otthonokba is, ezáltal vonzó, nyugalmat sugárzó lakótereket kialakítva.” – mondta Sissa Sundling. Emma a kollekció 8 fő mintájából 6-ot maga tervezett, ezek a Tender, a Quiet, a Fragrance, a Humble, a Sense és a Subtle fantázianevekre hallgatók. A másik két dizájn közül az egyiket a Boras saját tervezői csapata készítette el (Shades), a másik (Gentle) pedig a Boras márka egy 1956-os archív darabja. A kollekció 2016. november 9-étől érhető el, összesen 33 tapétát foglal magába.

Megtekintheti a teljes katalógust itt Soft Feelings tapétakatalógus a tapétákat pedig megvásárolhatja Webáruházunkban

Natural pigments and muted pastels inspire Soft Feelings - Boråstapeter in creative collaboration with Emma von Brömssen

Instinctively, your hand reaches out to caress the designs and connect with the craftsmanship, the brush-strokes, the delicately sketched lines and gently distressed effects that create the kindly warmth of the designs in the Soft Feelings collection.

“All the designs in Soft Feelings are drawn or painted by hand to add a gentle tactility to the interior”, explains Sissa Sundling, Head of Design at Boråstapeter. At the beginning of November, Boråstapeter will be launching a soft, warm collection produced in creative collaboration with the designer Emma von Brömssen. “We chose to work with Emma because of her exceptional sense of colour and form”, says Sissa Sundling. “Increasingly, people want to bring warmth, patterning and colour into their decor as a way of creating personal homes with a tender, loving feel. The Soft Feelings collection embraces a warm and gentle look and feel in both the pale shades and the richer hues”, says Emma von Brömssen. The general trend is a move away from artificiality, disposability and consumerism. People are doing out their homes in plain and pure wood, marble and linen and are looking for warm shades and soft materials.

“The Soft Feelings collection is the obvious choice for people who embrace this honesty, naturalness and fine craftsmanship combined with contemporary design. Soft Feelings tones down the bright, clean lines of the ultra-modern home, and creates appealing, kindly and tender living spaces”, says Sissa Sundling.

Emma von Brömssen designed six of the eight patterns in the Soft Feelings collection. These are Tender, Quiet, Fragrance, Humble, Sense and Subtle. One of the other two patterns, Shades, was designed by Boråastapeter’s in-house design team, while Gentle is an archive pattern from 1956. Soft Feelings will be launched on 9 November and consists of a total of 33 items.

Beautiful Traditions katalógus
http://www.sved-tapeta.hu/blog/#Természetes%20színek%20és%20pasztell%20árnyalatok%20inspirálták%20a%20Soft%20Feelings%20tapétakatalógust,%20amely%20készítésében%20a%20Boras%20márka%20Emma%20von%20Brömssennel%20működött%20együtt.

Az ismert blogger és fotográfus Kristin Lagerqvist, az „arc” a népszerű blog, a Krickelin mögött, megmutatta nekünk Boras tapétákba burkolt otthonát, azért, hogy eloszlassa a kételyeket a tapétázás könnyedségét illetően. Sajnos nagyon sokan azért mondanak le a tapétázásról, mert túl bonyolultnak találják a folyamatot. Ez a cikk azárt készült, hogy a Boras tapétamárka és Svédország vezető lakberendezési és stílus bloggere, Kristin együtt feloszlassák a tévhiteket. A folyamatról videó is készült, melyben Kristin gyorsan, hatékonyan és problémamentesen tapétázza le saját hálószobájának falait, emellett megosztja saját tapasztalatait, trükkjeit is, hogy még inkább megkönnyítse a tapétázók dolgát. „Mindig is szerettem a tapétákat.” - meséli Kristin- „Nagyon kellemessé és otthonossá varázsolják a helyiségeket, de nagyon sokáig szakemberre bíztam a tapétázást, mert azt gondoltam, én egyedül nem tudnám elvégezni a feladatot. Most azonban meg szeretném mutatni mindenkinek, mennyire egyszerű feltenni a vlies, EasyUp típusú tapétákat, és így szinte pillanatok alatt feldobni, egyedivé varázsolni egy szobát.”

A videóban a falra kerülő tapéta az egyik legújabb kollekció, a „Beautiful Traditions” katalógus, „Alicia” fantázianevet viselő darabja. Kristin nagyon kedveli ezt a sorozatot, elmondása szerint különösen izgalmas darabokat vonultat fel, melyek mintái a régi, klasszikusan gyönyörű motívumokat teljesen új, modern stílusban jelenítik meg, ezáltal gyermekkorára emlékeztetik, valamint teljesen bele is passzolnak a modern világ otthonaiba is.

Az eseményről készült videó az alábbi linken tekinthető meg a borastapeter.se oldalon:

  www.borastepeter.se

Megtekintheti a teljes katalógust itt Beautiful Traditions tapétakatalógus a tapétákat pedig megvásárolhatja Webáruházunkban

Lifestyle blogger Krickelin shows how easy it is to hang wallpaper with Boråstapeter

Well-known blogger and photographer Kristin Lagerqvist – the person behind the lifestyle blog Krickelin – has opened up her home with Boråstapeter to show just how easy hanging wallpaper can be. Many shy away from wallpapering their walls because they worry it might be too difficult. This is a misconception that Boråstapeter and Kristin Lagerqvist – one of Sweden’s leading lifestyle and interiors bloggers – want to set right. In an inspiring how-to film, Kristin lets us into her home, where she wallpapers her bedroom walls quickly and problem-free. She also offers her own tips and tricks that make hanging wallpaper even easier. “I’ve always loved wallpapered walls,” Kristin reveals. “They make a space feel cosy and homely. But I have long left the hanging to others, because I didn’t think I could do it myself,” she admits. “Now I want to show how easy it is for you to single-handedly change your room using wallpaper.”

In the film, Kristin hangs the Alicia print in her bedroom. The pattern comes from Beautiful Traditions, Boråstapeter’s latest collection. Kristin describes the collection as “particularly exciting”, as it is full of completely new designs with classically beautiful looks that remind her of her childhood home. The film “Learn to hang wallpaper at home with Krickelin” will be released at

www.borastepeter.se
Boras tapéták
Boras tapéták
Boras tapéták
Boras tapéták
Boras tapéták
http://www.sved-tapeta.hu/blog/#A%20híres%20stílus%20-%20blogger%20„Krickelin”%20kamerák%20előtt%20bizonyítja%20mennyire%20egyszerű%20felrakni%20a%20Boras%20tapétákat.

Kék csíkos matrózingek, nap fehérítette fa, természetes anyagok, mint a bőr, a lenvászon, valamint a tipikus „keleti parti” életérzés inspirálták a Boras „New England stílusnak” hódoló katalógusát, melyet a Lexington márkával közösen hoztak létre. Sissa Sundling, a Boras vezetőtervezője vehette át az „Az év tapétája”díjat a rangos díjátadón 2017. február 6-án. A díjra a következő felirat került: „Azon sikeres együttműködés részére, amely a lehető legjobb módon vitte tapétára egy alapvetően textil márka erőteljes stílusát.” „Elképesztően boldog és büszke vagyok ezért a csodás díjért, illetve annak is nagyon örülök, hogy egy olyan kollekció került díjazásra, amelyet én személy szerint nagyon kedvelek, hiszen darabjai remekül illenek egy tengerparti nyaralóba és a modernebb otthonokba is. Az együttműködés során igyekeztük a lehető legkülönlegesebb módon vegyíteni a Lexington nyugodt „keleti parti” arculatát, és a Boras klasszikus svéd tapétadizájnjait.”

A kollekcióban alapvetően 9 minta különböző változatai találhatók, mind olyan írókról elnevezve, akik Új Angliában éltek és alkottak, úgy mint Mark Twain (Tom Sawyer kalandjai), Harriet Beecher Stowe (Tamás bátya kunyhója), vagy akár Emily Dickinson amerikai költőnő. A katalógusban található 2 térképmintázatú tapéta is, melyek egyike New Englandot, a másik pedig Boston Harbort ábrázolja és egy 1899 - es útikönyv térképei, rajzai alapján készültek. A katalógus összesen 35 tapétát foglal magában, és 2016 szeptemberében jelent meg.

Megtekintheti a teljes katalógust itt Lexington tapétakatalógus a tapétákat pedig megvásárolhatja Webáruházunkban

Boråstapeter wins at the Elle Decoration Swedish Design Awards – Sissa Sundling picks up the Wallpaper of the Year prize for the Lexington collection

A blue-striped work shirt, windswept sun-bleached wood, natural materials such as leather, linen and stone and a relaxed East Coast lifestyle are the sources of inspiration for Boråstapeter’s classic New England collection, developed in collaboration with Lexington. The collection has now been commended by the Elle Decoration Swedish Design Awards. Sissa Sundling, Head of Design at Boråstapeter, accepted the prize for Wallpaper of the year at the Elle Decoration Swedish Design Awards, February 6th. The statement for the prize read as follows: “A successful collaboration that has reinterpreted a strong design and textiles brand as beautiful wallpaper.” “I am incredibly pleased and proud to accept this wonderful award for a collection that I personally like very much – one that works equally well in a holiday home on the coast and in modern apartments in town. In this collaboration we have combined the best of Lexington’s relaxed East Coast style and Boråstapeter’s classic Swedish wallpaper design.”

The collection comprises nine designs. All are named after authors who lived and worked in New England, including Mark Twain, who wrote Adventures of Huckleberry Finn, Harriet Beecher Stowe, who wrote Uncle Tom’s Cabin, and Emily Dickinson, one of America’s foremost poets. In addition, there are two digital maps of New England and Boston Harbor, recreated from an 1899 guide book. There are a total of 35 items in the collection, which was launched in September 2016.

Lexington
Lexington
Lexington
Lexington
Lexington
Lexington
Lexington
Lexington
Lexington
Lexington
Lexington
http://www.sved-tapeta.hu/blog/#A%20Boras%20tapétamárka%20Lexington%20katalógusa%20megnyerte%20„Az%20év%20tapétája”%20díjat%20az%20Elle%20Decoration%20Swedish%20Design%20díjátadón

A 2017 – es év tavaszának közeledtével, a Boras gyár is megjelentette kézzel rajzolt, tavaszi virágos rétek hangulatát idéző tapétakollekcióját. A sorozat darabjai színesek, világos, vidám színeket vonultatnak fel, a cél pedig a városban élők (és persze a vidéki életformát folytatók) körében is népszerűsíteni a romantikus, otthonos, vidéki élet hangulatos stílusát.

A „Beautiful Tradition” katalógus mintáit egyedi, kézzel készített mesterművek alkotják, melyeket tradicionális svéd motívumok inspiráltak. A színskála elsősorban természetes színeket alkalmaz, a formavilág pedig változatos, találhatóak csíkokkal, apró, részletezett motívumokkal valamint nagyobb, monumentálisabb dekorációs elemekkel díszített tapéták is.

„Engem általában minden inspirál, aminek karaktere, története van.” – mondja Sissa Sundling a Boras tervezője – „Ezt a „történelmi” érzést szerettem volna megörökíteni a kollekcióban. Az összes minta kézzel rajzolt, az inspirációkat pedig a családom kezén lévő, 17. században épült, Skane-beli ház bútorainak, dísztárgyainak mintázataiból merítettem.”

A katalógus elsősorban azoknak szól, akik az otthonos, romantikus, vidékies stílus szerint szeretnék berendezni otthonukat. A tapéták fantázianeveiket olyan svéd női személyek után kapták, akik mind fontos szerepet játszottak a svéd divat történelmében, mint például az extravagáns stílusú primadonna és revüsztár Zarah Leander, vagy akár a fiatal tehetség és divatdiktátor Alicia Vikander.

A tervező, Sissa Sundling reméli, hogy katalógusa mind a 35 mintája segít majd valóra váltani a leendő lakberendezők álmait azzal, hogy könnyed, modern stílusban idézik a múltat.

Megtekintheti a teljes katalógust itt Beautiful Traditions tapétakatalógus a tapétákat pedig megvásárolhatja Webáruházunkban

Borastapeter introduces Beautiful Traditions – a dream collection for rural romantics

Just in time for spring, Borastapeter is launching a decorative collection of hand drawn wallpapers with both light and colourful elements set to inspire people living in both cities and the countryside to decorate with a homely, countryside atmosphere. Beautiful Traditions is a romantic wallpaper collection of newly designed, hand drawn patterns inspired by old, Swedish countryside traditions. The prints come in natural colours and include pigeon blue petit patterns, stripes, gold shimmering ornaments and magnificent flower patterns.

"I am inspired by everything with character and history", says Sissa Sundling, designer at Boråstapeter. "That feeling is something I wanted to pass on in this collection. All of the patterns are hand drawn and inspired by the atmosphere in my family's 17th century house in Skåne and things I have come across at garage sales".

Beautiful Traditions is a collection for everyone who wants to capture the homely, countryside feeling; whether living in a big city or out in the countryside. Also, all of the prints in the collection are named after Swedish female personalities who have made their mark in history. Revue star and prima donna Zarah Leander is the inspiration behind the elegant and extravagant medallion wallpaper Zarah in its gentle tones with touches of gold. The floral patterned wallpaper Alicia with its beautiful, rich colours are named after our latest rising star on the silver screen; Alicia Vikander. "Decorating is so much about fulfilling Dreams", concludes Sissa Sundling. "My hope is that Beautiful Traditions will help create dream homes with rooms that feel new and fresh at the same time as they are linked to the past". Beautiful Traditions is available in stores from April 20 and features a total of 35 prints.

Beautiful Traditions katalógus
Beautiful Traditions katalógus 2.
Beautiful Traditions katalógus 3.
Beautiful Traditions katalógus 4.
Beautiful Traditions katalógus 5.
http://www.sved-tapeta.hu/blog/#A%20Boras%20tapétamárka%20bemutatja%20a%20Beautiful%20Traditions%20katalógust,%20a%20romantikus%20stílust%20kedvelők%20„álomkollekcióját”.

Az ECO Wallpaper, a Borastapeter, és Mr Perswall posztergyár tapétái neves svéd, skandináv tervezők keze munkáit dicsérik.

ECO-Borastapeter svéd tapéták

Az ECO tapéta Svédország kiváló minőségű termékeket előállító  gyára.  ECO a BORASTAPETER gyárral 2002-ben egyesült termelési szervezet, melyhez a Mr Perswall foto, poszter tapéta gyár is csatlakozott. Designerei európai ízlésnek megfelelően alkotnak és modern tapétái minden igényt kielégítenek Európában és a nagyvilágban. Az ECO-Borastapeter tapétái világszínvonalú minőséggel, meghökkentő dizájnnal rendelkeznek. A tapéták hordózó anyaga a kor követelményének maximálisan megfelelő vlies és a papír. Jellemzőjük a könnyű kezelhetőség, a fénytartás és a moshatóság.

ECO Wallpaper

A termelés során szorosan együttműködnek a természettel, s a nyersanyag feldolgozásától a kész termék elkészültéig ügyelnek a környezetre. A munka fontos eleme a környezeti tudatosság. Környezetvédelmi politikájuk alapján arra törekszenek, hogy a lehető legkisebb hatással legyenek a környezetre az egész munkafolyamat során. Az általuk használt papír a világ legkörnyezetbarátabb erdészeti tevékenysége folyamán készül. Nem használnak PVC-t, vagy káros oldószereket, valamint a háttérképeken lévő nyomdafesték és a felületi rétegek víz alapúak. Saját szennyvíztisztító létesítményük van, és minden termelési tevékenyésgüket energia újrafelhasználással együtt végzik. A termékek és termelési folyamatok magas színvonalúak, és megfelelnek a környezetvédelmi és biztonsági szabványoknak és előírásoknak.

 Az ECO tapéták ötletét a kíváncsiság, és az érdekes, egyedi otthonok létrehozásának vágya ihlette. Az ECO gyár egyszerűen csak szeretné megosztani a szenvedélyét a háttérképek iránt úgy, hogy kihívás elé állítja a hagyományos gondolkodást.

 Az ECO Wallpaper tapétákon egy teljes designer csapat dolgozott, a gyár saját stúdiójában, szabadúszó tervezőkkel, és fiatal tehetségekkel karöltve. Az ECO Wallpaper márka divatos tervei individualizmust és tudatosságot fejeznek ki.

 Tervezőik:

 Ingela Wingborg- Ő tervezte az Almost White, és az Every Day kollekciót. Olyan minták megtervezésére törekedett, amelyek között az emberek ellazulnak, megnyugodnak és képesek teljes mértékben kikapcsolódni. A grafikák halványak, nem jellemzik az éles formák és vonalak.

 Madeleine Sidemo- Eco Revival, Poetry kollekciók

Björn Nilsson-  Eco Renaissance kollekció

 Az ECO Wallpaper tapétái bátran kísérleteznek a mintákkal, színekkel és fényekkel, szenvedélyesek és impulzívak. Tapintható, és feltűnő felületek. Ezek a tapéták még sima felület esetén is otthonosságot sugallnak. A matt és fényes felületek vonzzák a fényt. Az anyagok harmonikus egyensúlyt érnek el a fény és játék tekintetében.

 Katalógusaik:

BORASTAPETER tapétagyárat Svédországban a  19. század végén alapították lelkes mesteremberek. A gyár Svédország délnyugati részén helyezkedik el.

Svédország legrégebbi, és legismertebb tapéta márkája, melynek nemzetközi elismertsége egyre növekszik. Az általuk használt papír a világ legkörnyezetbarátabb papírgyárából származik. Csak vízbázisú festékeket, és ragasztókat használnak. Ez a márka már több, mint egy évszázada a svéd otthonok része. Kollekciójuk időtlen és elegáns tapétákat tartalmaz. Fő inspirációs forrásuk a svéd éghajlat, és az északi fény. A skandináv Svéd életvitel, a természet szeretete jelenik meg a tapétáikon. Tapétáik egyedülállóak a maguk nemében. Állandóan kísérleteznek az anyagokkal, és technikákkal. Inspiráló, kreatív tapéták.

Kiváló designer csapattal dolgoznak. Svéd és nemzetközi tervezők klasszikus és modern tapétái. Az ELLE ENTERIÖR designpris több első helyezettje a kiváló gyár csapatának tagja. Arne Jakobsen, Stig Lindberg, Sven Markelius, és Karl Axel Pehrson design ikonok munkáit készítette el a gyár 2012 végén.

Tervezőik:

Hanna Wendelbo-Hansson- Legismertebb munkája a Falsterbo és Lilleby tapéta katalógusok. Elsősorban gyermekek számára tervez és alkot, munkái így könnyedek, humorosak és vidámak, gyakran jelennek meg rajtuk különféle állatfigurák és természeti motívumok is.

Madeleine Sidemo

Ulrica Hurtig- legismertebb munkája a Vintage, és a Silent Nature kollekció. Munkáit a kopottas és régies hatású felületek, a „kopott, sikkes romantika” és az ipar letisztult, nyers formái jellemzik.

Hanna Werning- Munkáiban elsősorban a természetes motívumok jelennek meg, a növényvilágtól átvett formák, vonalak, minták játsszák a főszerepet.

Katalógusaik:

A Mr Perswall poszter és fotó tapéta gyár a kor szellemének megfelelő utat járva hozta létre egyéni nyomtatott tapétáit, és klasszikus fotótapétáit. A MR PERSWALL poszter, és foto tapéta gyár, az ECO, BORASTAPETER gyárakkal közös, egyesített termelési szervezet, amely a Wallvision nevet viseli. Tartozik még hozzájuk egy angol tapétagyár is. Jelenleg 10 katalógussal rendelkezik. A tapéta anyaga egészségtudatos vlies, növényi rostot, gyapotszálakat tartalmazó termék.

A háttérképeiket falfestmények helyett használják, a személyes ízlés kifejezésére szolgálnak, inspirálóak, motiválóak. Különleges, minőségi tapéták. Hagyja, hogy a fotók Ön helyett is beszéljenek!

Linda Pamelo- nagyfelbontású különleges kamerával készült Captured Reality tapéták

Katalógusaik:

http://www.sved-tapeta.hu/blog/#ÉLJE%20ÁT%20ÖN%20IS%20A%20SVÉD-SKANDINÁV%20TAPÉTÁK%20ADTA%20ÉLETÉRZÉST

Poetry a Skandináv, Svéd tapéta katalógus

poetry_koll_5

A Svéd, Skandináv életérzés egy új katalógusával lepte meg a tapéták szerelmeseit a Borastapeter tapétagyár. Az egészségtudatos ECO vlies anyagra, vizes bázisú festékkel nyomott akvarell tapéta minták életre kelnek a szobák, hálószobák, otthonok, hotelek falán. A fiatal Ylva Sharp és Malin Björklund dizájner tervezők munkáját dicséri ez a szép tapéta katalógus. Derű és kedvesség, a szép iránti odaadás jellemzi munkájukat amikor megalkották ezeket a költői tapétákat. A tapéták akvarell kalligrafikus mintái szemet és szívet gyönyörködtetőek. Madeleine Sidemo designer tervező büszke az elkészült inspiratív tapétákra, melyek egyszerűsége és szépsége megragadja az embereket. A katalógusban a matt fehér és a vízfesték vidáman keveredik a szépen rajzolt virágos tapétákon. Szóval igazi érzelmi költészet ez a tapéta, a fal felületeken.

7124_w1 7127_w1
7111-1 7102-1
7106_r1 7113_r1
A tapéta kollekció tartalmaz 30 darab mintás tapétát és 12 darab ásványmintás falkárpitot.

A Poetry tapéta katalógust és a benne található tapétákat keresse üzleteinkben és a weboldalainkon.

Megtalálható és rendelhető a Tapétaüzlet 1089 Budapest Delej utca 43 helyen. Telefon: +361 788 5095.

http://www.sved-tapeta.hu/blog/#Skandináv%20tapéta%20–%20Poetry%20katalógus

E020201-9A Mr Perswall poszter és foto tapéta gyár a kor szellemének megfelelő utat járva nem készített a CAPTURED REALITY gyűjteményről katalógust, hanem a web oldalainkon található digitális kiadásban kínálja termékeit. Ezek a képek nagyfelbontású különleges kamerával készültek, ezért bármilyen méretű kitűnő minőségű foto és poszter tapétákat lehet készíteni a megrendelő kívánsága szerint.

A téma az utcán hever, amit a kiváló foto művész Linda Pamelo munkássága jegyez.

E022401-9-sz E020601-0-sz
E021501-6-sz

A falazott tégla és a rajta futó növények indája, a kőfal és a bumfordi téglafal kacskaringós kapcsolata mintha az életünk része lenne. Ha különleges érzésekre vágyik harmonikus környezetében, akkor keresse Linda Pamelo digitális munkáit üzletünkben.

egyediA rendelés menetéről és a  tetszőleges méretű gyártásról kérdezzen a  +361-788-5095 telefonszámon, vagy az info@tapetacenter.hu e-mail címen, vagy faxon: +361-323-0013 számon. A tapétaüzlet címe: 1089 Budapest Delej utca 43.

E022601-0

http://www.sved-tapeta.hu/blog/#Foto%20tapéta,%20poszter%20tapéta%2011.%20–%20Mr.Perswall%20Captured%20Reality%20poszter%20katalógus

adventure-csík Mi dobogtatja meg a szívedet? Miről álmodozol? Szereted a kalandos életet? Kiszáradt szájjal adrenalin függő vagy? A Mr.Perswall Adventure gyűjteménye segít létrehozni az otthonodban, munkahelyeden egy olyan falfelületet ahol emlékezhetsz, vagy felkészülhetsz a Rád váró élményekre. Ezek az adrenalin függő tapéták motiválnak a kalandos életre, és visszavisznek az élményeid áradatába, ahol álmodban is mosolyogva gondolsz az átélt élményekre.

Válaszd az extrém lesiklópályát az Alpokban, búvárkodást az egzotikus Indonéziában, vagy mássz hegyeket a Pireneusokban! Legyél kalandor és úszkáljál a cápákkal a tengerben!

P170901-9-sz P171101-6-sz
skier Matilda Croy in Davos, Switzerland P170501-9
P170601-9-sz P173101-9-sz

Lapozgasd a Mr Perswall Adventure poszterkatalógust, hogy megtaláld a kedvedre való foto tapétát. Lista, álmok, kihívások. Ürítsd ki az élet poharát fenékig és légy férfi!

P172501-4 P172401-4 P170101-4
P172301-0
Csatlakozz a Mr Perswall által kínált izgalmas kalandhoz és ugorj fejest az élet rohanó világába!

adventures-boritoMr. Perswall Adventure poszter katalógus

 
http://www.sved-tapeta.hu/blog/#Foto%20tapéta,%20poszter%20tapéta%2010.%20–%20Mr.Perswall%20Adventure%20poszter%20katalógus
A Boras tapéta gyár kiváló ELLE ENTERIÖR 2012 díjjal kitüntetett tervezője Hanna Wendelbo-Hanson  legújabb munkája a MARSTRAND katalógus. Ez a katalógus az egyik legnagyobb gyűjteménye a tengeri csíkos mintáknak, ahol egyesülnek a kék, piros, fehér színek kombinációival. Ezeket a színeket és tapéta mintákat könnyű szeretni mert inspirálóak és úgy érezzük magunkat mintha vitorlásunkkal a tengeren szelnénk a kék habokat szerelmünkkel. Frissen tapétázott szobákban a fotelünkben ülve hajózunk, mint a tengerész kapitányok a hajóhídon.
2977 2970
2963 2953
  A BORASTAPETER tapéták közel hozzánk Skandinávia szépségét és a hozzátartozó életérzést. Ezek a tapéták klasszikus csíkos mintái és a hajózási elemek egyesülnek és az ismerős szimbólumok köszöntenek reánk.
2987 29682966
Hanna Wendelbo-Hanson designer szerint a tenger alakja a szoba, csak hajóznunk kell rajta. Szívesen hiszek neki. Szóval bátran hajózzunk ismeretlen vizek felé, és tapétázzunk bátran a Marstrsand katalógus tapétáival.
2959_w1 2975_w1 2984_w1 2979_w1

Borastapeter - Marstrand katalógus

http://www.sved-tapeta.hu/blog/#Skandináv%20tapéta%20–%20Marstrand%20katalógus
  renaissance,jpg

Az ECO tapéta gyár nagyobb perspektívába helyezi új katalógusával a reneszánsz XXI. században megélt életérzését.  Az ECO tapétagyár új reneszánsz gyűjteménye tiszteleg a nagy klasszikus ikonok, portrék, gyönyörű virágok előtt. Ezek a minták igazán jól néznek ki egy szobában.

2206 2203
2202 2204

 A gyűjtemény annak szól, aki szeretne létrehozni extravagáns életérzést otthona, munkahelye, közösségi belső tereinek falaira. Aki tradicionálisan és modern fejjel gondolkodik, azt átjárja a alkotó digitális világ különleges szellemisége, és szeretni fogja Björn Nilsson svéd designer munkáit. Ez egy modern tisztelgés a dicső elődök előtt, ahol a Renasissance túltengése a végső cél. A gyűjtemény 34 háttérképet tartalmaz.

2201-sz 2209-sz 2205-sz
A reneszánsz gyűjtemény különleges pompát kölcsönöz belső tereink, szobáink falaira. Betölti a szobát és magával ragad.
2222 2226 2231
2239 2235 2240
A tapéták egymás mellé sorolhatók, és ezzel betölthetjük szobáink falait.
2214 2212 2215

A tapéták rendelhetők a www.tapetawebaruhaz.hu oldalon, vagy megtekinthetők a www.sved-tapeta.hu helyen.

2228
http://www.sved-tapeta.hu/blog/#Skandináv%20tapéta%20–%20Renaissance%20katalógus
3885

 A svéd Madeleine Simedo tervező művész az ECO gyár designere legújabb munkájában izgalmas szívet melengető fiatalos tapétamintákat alkotott. Az ECO HAPPY egy sor színes háttérképet terít a szobák, hálószobák, konyhák, iskolák, játszóházak falára, a fiatalok  szívébe. Ez a tapéta gyűjtemény - bátran kijelenthetjük - rendkívül vibráló, izgalmas, modern, fontos és örömteli. Fiatalos felnőttek számára felidézi az elfeledett tündérkert varázsát, a boldogság édes madarát.

3850-1 3866-2 3876-1

A tapéta mintái szín és forma világa ötvözi a régi és az új elemeket, kapcsolódik a modern és a tradicionális belsőépítészeti trendekhez.

3865_w1 3876_w1
3857_w1

 A tapéták anyaga vlies, növényi rost alapanyagú gyapot szálakat is tartalmazó egészségtudatos anyagból készült. Jelen pillanatban a tapétagyártás legkorszerűbb anyaga. Keresse a web oldalon található helyeken és a web áruházainkban ezeket a különös tapétákat.

Standard RGB 3869 3851 3858
A teljes katalógust itt megtekintheti: http://sved-tapeta.hu/happy.html További svéd tapétáink a sved-tapeta.hu weboldalon böngészhetőek.
http://www.sved-tapeta.hu/blog/#Skandináv%20tapéta%20-%20Happy

A Mr Perswall svéd poszter tapéta gyár új nosztalgiával lepte meg 2013 januárjában a kedves újdonságot szerető vásárlóit. Nosztalgikus gyűjtemény válogatása elviszi többek közt a XX. század három kiemelkedő időszakára, egy nagy utazásra. Az érzelmes utazás először az 1700-a évek barokk világába, a kabarék 1885-ös kupléiba kalauzolja a kedves vásárlót.

P160203-3-sz P161001-6-sz P160201-3-sz
 

1900-1930 közötti idők visszaemlékezései a nagy időszakra szólnak. A letűnő arisztokratikus világ rezdülései, az I. világháború utáni „életet zabálni” korszaka, a szesztilalom dübörgése Amerikában, és a némafilm megjelenése a mozikban. A charleston  és a  swing önfelett rázása kimerülésig, a hideg tonik és a vodka kortyolgatása közben. A nagyszülők és a dédik szerelme a sokszor vasalt ingek és  kopott bútorok között.

P160301-4 P160501-4 P160101-8-sz
P162101-8 P162801-7

1940-1960 as évek a II. világháború és azt követő lázadás évei. Fehérre festett szélű autógumik kerekei füstölnek, és  feltúrázott motorokkal száguldoznak csőgatyás jampi fiatalok az éjszakában.  Bárokban újszerű módon hallgatják a padlós zenegépeken az  „aranyhangú Elvis Presley”  világűrbe száguldó énekét. Szovjet műholdak erre  bíp-bíp jelekkel válaszolnak. Beindul a fogyasztói társadalom és Jimy Hendrix éjszakánként világra hozza újabb szenvedélyes életérzéseit.

P161901-8 P160701-9
P162601-2-sz P160801-6

Megindul a polgárpukkasztás nagy időszaka. Fiatal gyerekek frissen festett szobáik falára, kivágott színes és fekete-fehér újságcikkeket ragasztanak szüleik égnek álló hajszálai közepette.

P161401-7-sz P160601-8-sz
P160901-4 P161301-4

1970-1990 es években beindul az opart, pop-art és az izmusok kora lejár. Megjelenik az „inkább gyereket csinálok mint háborút” időszaka, és a hippik fejükön virággal ezt komolyan gondolják. Megindul a világban a fellazulási politika, melyet a művészek és a zene erősen befolyásolnak. A Beatles kiadja az „őrizd a békét” örökzöldjét. A függöny felgördül és beláthatunk a csillogó világba, és ami mögötte van.

P161601-0 P161801-8 P162901-4
P161201-9

P161502-2

P161202-9
Kérlek nézd meg a MR PERSWALL NOSTALGIC katalógus videóját és csodálkozz az elmúlt évszázad nosztalgiáin.  

A Nosztalgia poszter, fotó katalógusa  31 mintát tartalmaz.

A feltüntetett méretektől eltérő méretben is lehet rendelni a posztereket egyedi gyártás alapján. A gyártás és a beszállítás 3-4 hetet vesz igénybe. Az egyedi rendelésekkel kapcsolatban webáruházunk ügyfélszolgálatán kaphat felvilágosítást az alábbi telefonszámokon: +36-30-417-2311 vagy  +36-1-788-5095
http://www.sved-tapeta.hu/blog/#Foto%20tapéta,%20poszter%20tapéta%209.%20–%20Mr.Perswall%20Nostalgic%20poszter%20katalógus
PályázatMegjelent a Mr.Perswall legújabb katalógusa "ADVENTURE" címmel. A kaland témakörét felőle katalógusban főleg fiatalos, extrém és kevésbe extrém sportokról készült szenzációs fotókat dolgoztak fel.

Az új kollekció megjelenése alkalmából svéd partnerünk versenyt hirdet az Instagramon  - Neked mi a kaland? – címmel. A nyeremények posztertapéták, gördeszkák és egy 400€ értékű KILROY ajándékkártya!

 Kenichi Ode working the moves on Aegialis 7c in Grande Grotto Ca

A Kalandot sokféleképpen lehet értelmezni, hiszen különböző személyiségek vagyunk. Talán egy gördeszka trükk jelenti számodra a kihívást? Az első kerékpározás a gyerekkel? Egy merülés az óceánban? Vagy egy új főzési recept megalkotása?

A Mr.Perswall most biztat mindenkit, hogy osszák meg életük kalandjait, legyenek azok kicsik vagy nagyok, az Instagramon keresztül,  #mrperswalladventure címkével (hashtag-gal). Egy személy több képet is feltölthet, de fontos hogy ezek saját készítésű fotók legyenek.

A verseny 2013 szeptember 15-ig tart.

Az összes fénykép folyamatosan megjelenik a Mr.Perswall honlapján. www.mrperswall.com/mrperswalladventure

P172501-4

A svéd zsűri három győztest hirdet  a legjobb képek közül.

1. díj: € 400 KILROY ajándékutalvány, 10m2 egyedi posztertapéta és egy gördeszka (a nyeremény teljes értéke 950 €)

2. - 3. díj: 10m2 egyedi tapéta és egy gördeszka (a nyereménycsomagok teljes értéke 550 €)

Van egy jó képed? Töltsd fel Te is!  Ne feledd:  # MrPerswallAdventure!

  1.  Készíts fotót egy kalandról, legyen az kicsi vagy nagy.
  2.  Oszd meg az Instagramon  # mrperswalladventure hashtaggel. (A részvételhez szükséged lesz egy Instagram profilra.)
  3. Szeptember 15-én a Mr.Perswall kihirdeti a  három nyertest

További részletes információk angol nyelven a Mr.Perswall weboldalán találhatóak. http://mrperswall.com/mrperswalladventure

adventure-csík

http://www.sved-tapeta.hu/blog/#Instagram%20fotópályázat%20a%20Mr.Perswall%20szervezésében
Ulrica Hurtig designer  legújabb svéd tapéta katalógusa tisztelgés a kellemes, tiszta szép élet előtt. Az ihletet a svéd természet változásai adják melyek a Borastapeter tapétagyár új kollekcióján keresztül jutnak el a kedves felhasználókig. A kollekcióban porszerű pasztell elemek és grafikus semleges csíkok keverednek lehelet finom szenvedéllyel. A Silent Nature katalógusra jellemző a finom színek együttélése a természet különböző évszakjaiban, ezek harmonikus keveréke a lágy nőies és férfias grafika.
9060 9064
9072 9074
A nappali és a hálószoba fényét emeli a természetes háttérképek inspirációja. Befolyásolja a lakberendezési stílust, a rusztikus bútorokat és a textileket. A Silent Nature katalógus ötvözi  nyers elemeket a kifinomult elegáns fényes felületekkel.
9073-1 9090-1
9094 9088
9067-sz 9070-2
  A katalógusban 35 háttérkép található és 7 egyszínű plan tapéta. SAMSUNG DIGITAL CAMERA
http://www.sved-tapeta.hu/blog/#Skandináv%20tapéta%20–%20Silent%20Nature%20katalógus
  p031402-8

Megérintette Önt a  természet és a városi élet gomolygó egyesülésének fűszeres,  izgató illata? A  svéd poszterek ebben a kollekcióban azokat az érzelmeket ábrázolják, amelyeket a természet hagy minden utcasarkon, a városi életmód nyomait, a vidéki érzelmek utáni ösztönös vágyat. Ha Ön természetimádó, akit feldob a város lüktetése, vagy városi ember, aki lépést tart a természettel, az Urban Nature kollekció poszterei segítenek abban, hogy az otthona, munkahelye falaira egyedi külsőt varázsoljon.

p032401-5 p032401-5-1
p032101-0-1
p031207-8 p031304-4-1

A posztereket Svédországban magas színvonalon gyártják egyedi megrendelés alapján, az Ön megrendelésének megfelelően. 45 cm széles csíkokból kerül legyártásra, melyeket egymás mellé kell ragasztani a mellékelt utasításnak megfelelően. A posztertapéta egészségtudatos növényi rost, gyapot tartalmú anyagból készül.

p031603-6-1 p031901-4-1
p032002-8-1 p030203-6
Az Urban Nature katalógus teljes választéka megtekinthető svéd tapétáinkat bemutató weboldalunkon és üzleteinkben.
http://www.sved-tapeta.hu/blog/#Foto%20tapéta,%20poszter%20tapéta%208.%20–%20Mr.Perswall%20Urban%20Nature%20poszter%20katalógus
P142202-8-sz-f P140302-4-sz-f P142102-6-sz-f

Legyen végtelenül befolyásolható, gyógyíthatatlanul kihívó, vagy engedékenyen kiszámítható, vidáman exhibicionista, slicces farmerben járó fiatal elvált nő, akkor megtalálja ebben a katalógusban a személyes fotótapétáját vagy poszterét. Próbálja ki kedvére, válasszon stílust, alakítsa karakteressé szobája falát és tökéletesen illeszkedjen bele a választott életérzésébe.

P140202-4-sz-f P140601-4-f
P142401-2-f P141901-6-f
P141301-4-f P141201-5-f

Modern, romantikus hableányok munkába mennek, vagy ülnek a pálmafák alatt kis szoknyácskákban. Romantikus sejtelmes virágok szerelmes gondolatokat ébresztenek. Turmixmintás fiú és leány poszterek Picasso hangulatban várják a munkából hazatérő felhasználókat.

P141701-4-f P141702-4-f
P140501-4-f P140502-4-f
P141801-6-f P142302-6-f

A Mr. Perswall Fashion poszterkatalógus

fashion

megtekinthető 1089 Budapest, Delej u. 43 alatti üzletünkben,

tapetaüzlet

illetve megvásárolható webáruházunkban.

webaruhaz
P142601-4-sz-f P140801-8-sz-f P141401-4-sz-f P141103-6-sz-f
 
http://www.sved-tapeta.hu/blog/#Foto%20tapéta,%20poszter%20tapéta%207.%20–%20Mr.Perswall%20Fashion%20poszter%20katalógus
  p110101-3-f Utazzon a paradicsomból a világvárosba a saját otthonában. Fedje be falát távoli esőerdőkkel vagy a nyílt óceánra néző ablakokkal. Felfedezők szemével tekintsen az angolszász hagyományokra épülő feltárulkozó világ felé.
p112001-8-2-f p111701-8-2-f
p110801-6-1-f p111802-6-f
Engedje, hogy a poszter átvezesse önt labirintuson, felfedezetlen utcasarkok mellett vigye el, vagy kövesse az ókori civilizációk felfedezőinek térképeit. Talán Manhattan utcahálózatára emlékeztető kockás poszter az, amit keres?
p111402-4-f p110302-4-f
p110901-6-f p112501-6-f
A Svéd Destination poszter család az a határtalan kollekció, amely vonz mindenkit, aki valaha megfordult a nagyvilágban, felszedte a horgonyt vagy új úti célok felé vette az irányt.
p111502-7-f

A Mr. Perswall  Destinations poszter katalógus teljes választéka megtekinthető weboldalunkon:

 http://sved-tapeta.hu/Destinations.html

Webáruházunkban is kapható!

 http://www.tapetawebaruhaz.hu/

A katalógus mindhárom üzletünkben megtalálható:

A Tapétacenter üzletei

 
http://www.sved-tapeta.hu/blog/#Foto%20tapéta,%20poszter%20tapéta%207.%20–%20Mr.Perswall%20Destinations%20poszter%20katalógus
A MR PERSWALL svéd foto és poszter tapéta gyár szakemberei most indítják útjára  az első digitális mini gyűjteményüket a NEW YORK MEMORIES katalógust. Tóbiás Guldstrand fotóművész egy egyedülálló együttműködésben mutatja meg a MR PERSWALLAL a saját személyére szabott NEW YORK különböző oldalait. tobias_guldstrand A városi hajnal embereinek utcai kezdődő áradása. A GRAND CENTRÁL STATION mágikus nyüzsgése, a képeslap kiállítás, ahol Tobias Guldstrand személyes látásmódjával NEW YORK másik arcát mutatja meg.
E010201-9 E010101-4
E010601-8-sz E010701-0-sz
  A BROOKLYN BRIDGE PARK természetvédelmi zöld területét  a XX. század építészetének szegecselt acél, vasbeton és gránit csodái veszik körül. A  labirintusok madártávlatból sűrű szövetként fogják körbe a lüktető világot. Neves tereptárgyak és otthoni környezet. Nyugodt és szaladgáló emberek a városi káoszban.
E010901-4-sz E010401-9 E010501-4
  A posztereket, foto tapétákat a standard méreten kívül lehet még egyedi méret alapján is rendelni. Az egyedi méretű gyártáshoz nagyobb együttműködésre van szükség, ezért keresse fel a TPC-3 üzletünket.
Tapéta Üzlet 1089 Budapest, Delej u. 43 Tel.: 06-1-788-50-95 Mobil: 06-30-9-578-738 Fax: 06-1-323-00-13 e-mail: info@tapetacenter.hu www.tapetauzlet.hu
Kérem nézze meg alábbi videónkat amely tükrözi a NEW YORK MEMORIES hangulatát. A New York Memories poszterek webáruházunkban  is megrendelhetőek: http://www.tapetawebaruhaz.hu/486-new-york-memories-mr.perswall-fototapetak-poszterek.html  
http://www.sved-tapeta.hu/blog/#Foto%20tapéta,%20poszter%20tapéta%206.%20-%20Mr.Perswall%20New%20York%20Memories
  Az angol, skandináv, svéd hagyományokra épülő vizuális kultúra gyermekkatalógusa ez a kedves poszter összeállítás. Egyes elemei színezhetőek, míg más poszterek színezett kész összeállítást kínálnak a gyermekeknek és a szüleiknek.  

hide_and_seek

 

A kisgyermekek Karácsonyra megkapják a festhető posztereket amitl Húsvétig színezhetnek, festhetnek a szüleikkel. Ha nem végeznek húsvétra, akkor van lehetőség a kifestett kész posztert, a nyuszi ajándékaként ráragasztani a félig kész  alatta levő poszter tapétára. Óriási siker várható!

p120102-8-f p120101-8-2-f
p120502-6-f p120501-6-2-f

A betűvetéssel ismerkedő gyermekek és az állatok figurái vidáman keverednek a felfedezés örömével. Játék közben szélesre tárul az érdeklődésük a világ dolgai iránt. Boldogan figyeljük fejlődésüket és gyönyörködünk bennük.

p121803-5-2-f p120201-6-2-f p121201-6-2-f p120301-4-2-f
 

 Színes ceruzával a kezükben gyermekeink vidáman rajzolnak, és hercegnek vagy hercegkisasszonynak képzelik magukat. A falon levő autókkal száguldoznak mint a felnőttek, és beállnak az óvoda parkolójába, vagy a lakóházuk udvarába, és elégedetten kiszállnak járműveikből.

p122002-6-f p120601-4-f
p121702-4-f p120701-6-f
 

 A Hide and Seek gyerek-poszter katalógus teljes választékát megtalálja weboldalunkon,

http://sved-tapeta.hu/Hide and Seek.html

és megvásárolhatja webáruházunkban:

http://www.tapetawebaruhaz.hu/391-sved-gyerek-poszterek-hide-and-seek.html

http://www.sved-tapeta.hu/blog/#Foto%20tapéta,%20poszter%20tapéta%205.%20–%20Mr.Perswall%20HIDE%20&%20SEEK%20gyermekkatalógus

A Mr.Perswall Expressions katalógus poszterei előcsalogatják belőled a művészi hajlamot. Feltámad benned a művész, az alkotás utáni vágy.

expressions A MR.PERSWALL olyan digitális print design, amely falfestményeket, művészi alkotások nyomtatott termékeit önti a lakások, intézmények, szórakozóhelyek falára. Turkálni lehet a fiatalos életérzés bőségtáljában. Mindenkit megérint, aktívvá, kifejezővé tesz a sokoldalú képi világ. A kiválasztott poszterek közvetítenek érzelmek, kultúrák, kifejezés módok között. Az Expressions különböző kifejezés módokat közvetít felénk. Legyen bátor környezetének alakításában, és hozza létre saját posztertapétáját szobája, lakott terének, személyiségének kiemelésére. A gyűjtemény 27 mintát tartalmaz.

A dizájnerek egy-egy gondolatot is megosztottak velünk munkáikról.

" Mindig szerettem a virágokat és itt valóban lágy kontraszt van a szirmok és a háttér között. " (M. Ek) P150701-4 " Ez az illusztrációs munka mint a potpurri tele van benyomásokkal amit az életben kapsz. " (L. Pálemo)

P152502-6-2 P152501-8-2
Tipp: Ezek a munkák jók horizontálisan és diagonálisan is. Próbáld ki magad! Találd meg a legjobbat! (Mr Perswall.com)
P150101-4 P150102-4
P150501-6 P150502-6
" Az optikai művészet és a modern benyomások inspiráltak! "  (J. Röstwall)
P150801-6 P151201-8 P151001-5 P151301-0
"Állandóan nézem az érdekes vonalakat és minták törekvését. Első látásra rabul ejtenek."   ( M. Backström)

P151501-9 P151401-9

  "New York...  A nagyvárosi dzsungel felhőkarcolókkal és durva szomszédokkal. A város él, lüktet és kalandos." (L. Palemo)
P151601-8 P151701-9
"Ez a kép egy kísérletből alakult ki ahol savanyú tejet és szójalisztet kevertem össze. Izgalmas ahogy a minták véletlenszerűen formálódnak." ( L. Palemo)

P152301-8

"Nagyon sok inspirációt kaptam a tetoválóktól és az ikonokból. Szeretem ahogy a rajzolás intuíciói az illusztrációban megemelik a tudatosságomat." (C. Patterson)

P152201-4

A z Expressions katalógus teljes választékát megvásárolhatja webáruházunkban,

Expressions 

 vagy megtekintheti weboldalunkon:

http://sved-tapeta.hu/Expressions.html

A katalógust személyesen megtekintheti Delej utcai üzletünkben:

www.tapetauzlet.hu

http://www.sved-tapeta.hu/blog/#Foto%20tapéta,%20poszter%20tapéta%204.%20–%20Mr.Perswall%20Expressions%20katalógus
A Creativity és Photo Art katalógusok egy könyvben egyesítik a fotórealisztikus képeket és a designerek keze munkáját.
p011401-6 p021301-8

Az étkezőben és a szobákban a Creativity és Photo-Art poszterek élhető közelségbe hozzák Párizs jelképét az Eiffel toronyot,  az étkezőben a tányér gyűjteményt a fütyülő fülemülével, a csobogó vízesést a kősziklákkal, és a sárga New York- i taxit a szökkenő párával. Az ECO, BORASTAPETER, MR.PERSWALL svéd tapétagyárak a legjobb angol hagyományokat ötvözik a skandináv, européer életérzéssel.

p021101-9-2
p020401-8 p010601-4-1 p020101-8-2

Kötögetés közben teljes szoba szélességben fekete retró autó kanyarodik a szobába, fiatalos hangulatot kölcsönözve a gondolatok rendezgetéséhez. Érettségire készülő ifjak egyik szobájának a  faláról épp most indul őrjáratra a felfegyverzett vadász gép, férfias bevetésre készen. A fehér alapon zöld-fehér kaporvirágok nőiesen, szerelmesen lengedeznek a szobában…

p020801-4-1 p021601-8-1
p021501-6 p021401-4-1

 Tengerre néző ablakról vagy New York látképéről álmodik? Egy nagyobb lakásról? A saját magán gyógyfürdőjéről? Fedezze fel a kollekció fantáziadús illusztrációit és fotóit, amely lehetővé teszik, hogy játsszon a térbeli látvánnyal és hangulattal. Rá fog jönni, hogy sok poszter, és foto tapéta jól felhasználható erre  is.

p011102-8-1 p011301-6-1

A kreativitás és fotóművészet egyesül ebben a kollekcióban, ahol az újító falminták birodalmában váratlan dolgokra számíthat.

A Creativity és Photo Art katalógus poszterei megvásárolhatóak webáruházunkban, http://www.tapetawebaruhaz.hu illetve a teljes választék megtekinthető weboldaunkon: www.sved-tapeta.hu

Mr.Perswall

   
http://www.sved-tapeta.hu/blog/#Foto%20tapéta,%20poszter%20tapéta%203.%20%20-%20Mr.Perswall%20Creativity,%20Photo%20Art

MR.PERSWALL ACCESSORIES mrperswall-accessories

Acessiores  poszterek, foto tapéták, a Mr Perswall skandináv életérzést tápláló  svéd gyár  vidám katalógusa, melynek alkotásaival együtt lehet élni. A poszterek kedves vidámságot árasztanak, elgondolkodtatnak, és örömet okoznak. Legénylakások falán szögre akasztott női ruhák susogása emlékkel tölti meg a lakásban maradt korosodó legények emlékezetét.

dm225-3 DM225-2
  dm232-2   DM232-2

 A kétszárnyú poszter ajtóba bevert fejű férfiak reggelizés közben halványan gondolnak az eltöltött éjszakára, és közben nézegetik egymás homlokán a púpokat, és oldalsó pillantást vetnek a poszter ajtó tokjára.

Ezek után ha valaki falra akar mászni, akkor beülhet  a falon lebegő kényelmes karosszékébe, lecsúszva a falról, a leszakadt csillagos ég alá…
dm222-1 dm219-1-1
Az Accessories poszter katalógus fotótapétái olyan vonásokat és kiegészítőket foglalnak magukba, amik általában nem kapcsolódnak a  falmintához. Végtelen lehetőségnek nyit utat, hogy izgalmas dimenziókat és egyedi jelleget adhasson otthonának. Gondolkodjon máshogyan, gondolkodjon a megszokottól eltérően és engedje, hogy a virág kölcsönhatásba lépjen a mennyezet világító berendezésével,
dm212-2-1
dm212-1 dm212-2 dm212-3
A női nyaklánc hadd díszítse a kedvesének az öltözőasztalát, vagy egy mikrofon hadd mondja el a falon az Ön dicséretét, hogy kicsoda valójában.
dm211-2-1 dm207-2-1
dm228-1-1 dm230-1-1
Az Accessories poszterek sokoldalú tapétái játékos kreativitást és új gondolatokat ébresztenek.

A Mr.Perswall Accessories katalógusát megtekintheti weboldalunkon, http://sved-tapeta.hu/Accessories.html

vagy megvásárolhatja webáruházunkban: www.posztertapeta.hu

 
http://www.sved-tapeta.hu/blog/#Foto%20tapéta,%20poszter%20tapéta%201.%20-%20%20MR%20PERSWALL%20ACCESSORIES

A Communication poszterkatalógus a Mr Perswall család vagány darabja, ahol a falak életre kelnek  és kommunikálnak a közelükben élni akaró emberekkel.

communication

Robert Louis Stevenson nyomtatott sorai görbén róják a falakat gyűrötten, kialvatlan szemekkel. p130501-8-f Legépelt gondolatok fáradt pacái barnán néznek a jövőbe néző fiatalok szemébe, pocakos vén diákok riadtan nézik a krétával képletekkel teleírt táblákat.

p132701-4-f p132701-4-1-f
p130101-8-2-f p130101-8-f

A kizsaluzott vasbeton falak nyers felületei technokrata felületet sugároznak, miközben jómódú emberek a légkondicionált szobáikban átélik a vizes, dohos téglafalak leheletét  a MR.PERSWALL COMMUNICATION poszterek megvásárlásával.

p131701-9-f p131702-9-f
p131901-9-1-f p131401-4-1-f

Mindezek után belső szerveinkkel átélhetjük inger gazdag környezetük szerelembe loholó dobogását, agyunk, tüdőnk felfrissülését. Szóval nagy kihívás ez a katalógus…

p132605-4-1-f p132603-4-1-f
 p132602-4-1-f  p132604-4-1-f

 Az elbeszélések (történetek) magukban rejtik az erőt.  A kedvünkben járnak, elvarázsolnak, megérintenek, tanítanak bennünket. Serkentik a memóriát, ihletet adnak, motiválnak, ösztönöznek. Segítenek megérteni, hogy mit ábrázolnak ezek a poszterek. Benyomásokat hagynak az érzékeinken. A Communication fotó tapéta kollekció képessé teszi Önt elmondani azokat a történeteket, amelyek formálják mindennapi életét.

p132801-4-1-f p131001-4-1-f p132301-4-1-f

Mr.Perswall Communication katalógusát megtekintheti weboldalunkon, http://sved-tapeta.hu/Communication.html

vagy megvásárolhatja webáruházunkban: www.posztertapeta.hu

 
http://www.sved-tapeta.hu/blog/#Foto%20tapéta,%20poszter%20tapéta%202.%20–%20MR%20PERSWALL%20COMMUNICATION

Az ELLE Interiör magazin minden évben kiosztja az év dizájn díjait több kategóriában.

2012-ben az ELLE  INTERIÖR DESIGNPRIS nyertese "Az év tapétája" kategóriában a svéd Borastapeter gyár  Karlslund tapéta kollekciója lett. A kollekció tervezője Hanna Wendelbo-Hansson.

Hanna Wendelbo-Hansson (jobbra) a díjátadón

A katalógus utazás a térben és az időben. A kíváncsi európai ember szeret letűnt korokban felbukkanni és elmerülni a sejtelmes 1700-as évek pompás palotáinak szobáiban. Hallani a suhogó abroncs szoknyák zizzenését, az éjszakai inasok csoszogását, a falakon gyorsan mozgó árnyékokat ahogy világítanak gyertyatartóikkal, és ledér táncot lejtenek a festett falakon, és a mintás falkárpitokon.

Gyönyörű virágminták a 1782-ből.

Francia barokk Finnországban, sajátos színekkel a havas téli estéken az 1800 évek közepéről.

Udvarházak mintái az 1800 as  évekből.

Feltörekvő polgárság új szemlélettel, a kapitalista fejlődés megindulásával új mintákat követelt magának az 1880 évektől.

1900 tól megindul a jugendstil az építészetben és a design-ban, reagál a régi tradiciókra és kedvelt mintái lesznek a XX. század villáinak, polgári lakásainak.

A tapéták megjelenése előtt a falakat festették, vagy festett, szőtt kárpitokat feszítettek ki a szobák falára.

Hanna Wendelbo-Hansson interiör zsenialitása abban van, hogy a régi korok felületeit átmentette a modern falburkoló rendszerekbe, a tapétába,  és textilekbe. Ezzel a munkájával kitárta az évszázadok érzéseinek mintáit és a  tapétákon keresztül a modern fogyasztó falára helyezte őket. A tapéták felületén közelről látszik a sablonnal festett mintákon a kézművesek keze nyoma, ahogyan színenként készültek a falak. Karlslund tapétákkal tapétázott szobákban érződik a friss munka illata,és a felidézett évszázadok átütő világa. BORASTAPETER tapétagyár kiváló terméket gyártott az igényes fogyasztók számára. A tapéta alapanyaga egészségtudatos növényi rost, gyapot tartalmú (vlies) tapéta.

Hanna Wendelbo-Hansson háromgyermekes interiör munkáinál ki kell emelni még az igényes LILLEBY KIDS gyermekkatalógust.

Üzletünkben  (www.tapetauzlet.hu) megtekinthető és rendelhető az ELLE INTERIÖR DESIGNPRIS 2012 győztes  tapéta katalógusa a KARLSLUND Magyarországon. Karlslund  
http://www.sved-tapeta.hu/blog/#Karlslund%20-%20az%20év%20díjnyertes%20tapétája%20egy%20svéd%20tapéta%20lett

HANNA WENDELBO-HANSSON (Designer LILLEBY)

Hanna Wendelbo-Hanson dizájner nevéhez fűződik a nagysikerű Falsterbo tapéta katalógus.  A háromgyermekes családanya most a Lilleby gyermekkatalógussal jelentkezett. Munkái nagyon inspirálóak, különböző kifejezési formákat alkalmazott munkái során.

Klasszikus foltok és csíkok flörtölnek retró stílusban a tapétákon. A gyermek Lilleby kollekció  a képzelet és a játékosság hullámhosszán szól közönségéhez. Csíkok, pöttyök, alakok, formák és minták színesen táncolnak a tapétákon. Ebben a tréfás világban a kisgyermek játszik, és nem akar felnőni, miközben focizik, balettozik, melyet erdei állatok csodálnak a falakról. Cowboyok és indiánok néznek és hívogatnak gyermeket és felnőttet: "- Gyere, játssz velünk!" és mi  elmerülünk a játékos környezet boldog pillanataiban. 

     
   
   
     

 A teljes Lilleby katalógust megtekintheti weboldalunkon: http://sved-tapeta.hu/Lilleby.html

Webáruház: http://www.tapetawebaruhaz.hu/472-lilleby-sved-gyermektapeta.html

     
http://www.sved-tapeta.hu/blog/#Skandináv%20designerek%206.%20-%20Hanna%20Wendelbo-Hansson

Karl Axel Pehrshon 1921, Örebro - 2005, Danderyd,

Karl Axel Pehrshon  Svédországban élt és dolgozott. Festő, szobrász, dizájner.
Karl Axel Pehrshon K.A Pehrshon
Nyilvános terek (repülőterek, metróállomások) belső tereinek díszítésében, tervezésben is részt vett. A svéd filmakadémia Oscar-jának is mondott Guldbagge Díj tervezője.

Joel-Kinnaman Joel Kinnaman filmszínész 2011-ben a Guldbagge-díjjal

 Pehrshont művészetére  jellemző a természeti motívumok gazdagsága. Fantasy-ba illő burjánzó növények és  különös állatok népesítik be mozgalmas képeit.
karl axel pehrson fantasivarldar i bror hjorths hus karl axel pehrson karl axel pehrson karl axel pehrson

kiállítás delphins Sok esetben a művészeti ágak összefonódtak, festményeinek motívumai visszaköszönnek a tapétákról, textilekről. Delfinisk Rörelse című festményét, melyen  geometriai formák alkotta  stilizált delfinek siklanak előre, a textiliparban is felhasználták. A minta felhasználását csak úgy engedélyezik, hogy a tervezőművészt fel kell tüntetni az anyagokon.

Delfin motívumai nagyszerűen fejezik ki az ember  szeretet iránti vágyát. A svéd Borastapeter gyár Scandinavian Designers tapétakatalógusában többek között ez a híres mintázat is megtalálható.
 A "Scandinavian Designers" katalógus tapétai megvásárolhatóak a Tapéta webáruházban!    
http://www.sved-tapeta.hu/blog/#Skandináv%20designerek%204.%20-%20Karl%20Axel%20Pehrshon

Stockholm 1889 - Stockholm 1972

Sven Markelius jelentős szerepet játszott Svédország építészetében. Jellegzetes bútorokat, dekorációkat  valamint a textil- nyomatokat tervezett.
sven markelius székek sven markelius design sven markelius asztalka

Sven Markeliusra nagy hatással volt 1927-ben, hogy Németországban találkozott Walter Gropiussal, a BAUHAUS iskolában. Gropius ötletei befolyásolták Sven Markelius jövő képét.

Villa Markelius A textil nyomatokat, és mintákat, főleg a védjegyévé vált prizmás mintákat hamar felismerték külföldön, és Svédországban. Ezeket a svéd mintákat mindenhová elvitték, ahol  a modern változást akaró emberek élnek. Ezek igazi skandináv dizájn-termékek.

markelius pythagoras markelius pythagoras markelius pythagoras

Eljutott az ENSZ  székhelyére New York-ba is, ahol a Pythagoras szövet máig megtalálható az egyik előadó teremben. Ez a bársonyra nyomtatott minta az egyik legbonyolultabb létező textilnyomat.

markelius pythagoras ENSZ

A Scandinavian Designers katalógusban található tapétái is a modern ember újjászületését, gondolkodását képviselik. PITHAGORAS
PRISMA
     
RATIO
     
 A "Scandinavian Designers" katalógus tapétai megvásárolhatóak a Tapéta webáruházban!
http://www.sved-tapeta.hu/blog/#Skandináv%20designerek%203.%20–%20Sven%20Markelius

1916 Svédország, Umeå - 1982 Olaszország, San Felice Circeo

Stig Lindberg a svéd új hullám jeles képviselője, a háború után Svédország egyik sziporkázó designere. Munkái kedvesek és humorosak.

Stig Lindberg egy klasszikus svéd gyerekkönyv Krakel Spektakel illusztrátora, a mese figurái mintás porcelánokon minden otthonban megjelentek az 1940-es és 50-es években, sőt ma is magas áron kelnek el a nemzetközi aukciókon. Tervezett  kerámiákat, televíziót, játékkártyát, csomagolópapírt, még egy hotel falat is Bagdadban. Akár vidám, akár szürreális textil mintákkal dolgozott, munkái gyorsan klasszikussá váltak.

Tapéta tervezői munkásságának legérdekesebb művészi alkotásai most megvásárolhatóak a Scandinavian Designers katalógusból. HERBARIUM
BULBOUS
GRAZIA
TALLYHO
 A "Scandinavian Designers" katalógus tapétai megvásárolhatóak a Tapéta webáruházban!
http://www.sved-tapeta.hu/blog/#Skandináv%20designerek%202.%20–%20Stig%20Lindberg

Arne Jacobsen 1902 . februárjában született Koppenhágában, ugyanitt hunyt el 1971-ben.

RadissonSASRoyal

Tervezési karrierje Dániában indult. Zsidó származása miatt Svédországba menekült a 40-es években, művészete itt teljesedik ki igazán. Új hazájában igazi skandináv designerré vált, a szabadság új gondolatokat, különleges formákat hozott ki belőle., amely megtermékenyítette a svéd formatervezést. Svédországban élénk társasági életet élt, igen sok svéd, dán és finn designer barátot gyűjtött maga köré és munkássága a mai napig erősen érezteti hatását.

Bármit tervezett, különlegeset alkotott. Építész, kertépítő, bútortervező, és nem utolsó sorban, tapéta designer volt. Modern és funkcionális tárgyak jellemzik munkásságát, melyek a mai napig keresett berendezési tárgyak szerte a világon. Lakások, hotelek, közösségi terek kedves darabjai az általa tervezett Hangyaszék, Tojás fotelek, tapéták, bútorok, kiegészítők, ezüst használati eszközök. Ezeket a kultikus bútorokatt használta többek között Stanley Kubrick filmrendező 2001: Űrodüsszeia c. filmjében.

Tapéta tervezői munkásságából néhány gyöngyszem bekerült a svéd Borastapeter gyár "Skandinavian Designers" című tapétakatalógusába.

KEJSARKRONA (Virágok I.)
KLÖVER (Virágok II.) YPSILON (A élet lüktetése)
TRAPEZ (Mindennapi életünk)

 A "Scandinavian Designers" katalógus tapétai megvásárolhatóak a Tapéta webáruházban!

http://www.sved-tapeta.hu/blog/#Skandináv%20designerek%201.%20-%20%20Arne%20Jacobsen